Meeloopdagen Veluws College Twello

Twello- Het was een drukte van belang op dinsdag 30 en woensdag 31 oktober op de Veilingstraat in Twello. Grote groepen leerlingen waren te gast bij het Veluws College Twello om een kijkje in de keuken van het voortgezet onderwijs te nemen. Tijdens de zogenaamde Meeloopdagen hebben veel leerlingen van groep 8 een nieuwe ervaring opgedaan.

Sinds enige tijd maakt het Veluws College Twello het mogelijk om leerlingen van groep 8 op school een dagdeel mee te laten lopen. Onder begeleiding van ouders en leerkrachten kwamen deze groep 8 leerlingen naar school om te ervaren hoe het er in het voortgezet onderwijs aan toe zou gaan. Bert Jansen en Vera Joling hadden voor deze leerlingen een programma georganiseerd waarin ze een viertal lesjes konden volgen. Deze proeflesjes werden door de docenten van de school gegeven.

Maar voor het zover was, maakte docent Nederlands Bert Jansen de leerlingen wijs dat ze tot de herfstvakantie een BHV-hesje in de school zouden moeten dragen. Voor de andere leerlingen zou het dan duidelijk zijn dat ze met een nieuwe brugklasser te maken hadden en onder het BHV-motto ‘Brugklasser Hebben Voorrang’ ruimte moesten maken. Ook werd de bezoekende leerlingen verteld dat er rolkoffertjes zouden worden uitgedeeld, die elke ochtend gewogen moesten worden om een maximaal aantal te dragen kilo’s vast te stellen. Overtollige ballast moest uit de koffers moeten worden overgeheveld naar gereedstaande kluizen. De rolkoffers zouden met de lift naar de bovenste verdieping worden verplaatst. Voor een achtergebleven leerling werd een fluitje beschikbaar gesteld. Leraar weg, deur op slot? Fluiten … en de conciërge zou je komen bevrijden. En ja, het was één keer misgegaan; de leerling had de nacht in school door moeten brengen.

Zou het er echt zo aan toe gaan op een nieuwe school? Nee, allemaal onzin natuurlijk! Zo gaat het echt niet op het Veluws College in Twello, maar er was toch één begeleidende juf bij die het verhaal van Bert Jansen geloofde. Haar ogen werden steeds een beetje groter!

Na deze grappige inleiding begaven de leerlingen zich de school in. Met hulp van een groot aantal brugklasleerlingen vonden ze hun weg naar de lokalen en volgden lesjes als biologie, beeldende vorming, multimedia, geschiedenis, Duits etc. Er was een heuse pauze voor de bezoekende leerlingen met een drankje en een gezonde koek. Aan het einde van het bezoek werden ervaringen met elkaar in de aula gedeeld. Wat was de leukste les en wat heb je daar gedaan? Er kwamen mooie verhalen los. Het enthousiasme onder de bezoekende leerlingen was groot. Ze hadden het erg naar hun zin gehad.

De Meeloopdagen werden goed bezocht. Nagenoeg alle basisscholen uit de gemeente Voorst waren aanwezig tijdens deze dagen. Ook mocht de school veel individuele leerlingen van scholen ontvangen, die zich niet klassikaal hadden ingeschreven. Het Veluws College Twello heeft deze aanstaande brugklassers een mooi kijkje in de keuken kunnen geven. De school kijkt met veel plezier terug op twee zeer geslaagde Meeloopdagen.

woensdag 7 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws