Molenkrant 2017

Terwolde- Nadat de molen op 31 augustus 2015 opnieuw door blikseminslag afbrandde is er vanuit een aantal ondernemende Terwoldenaren contact gezocht met de stichting die eigenaar van de molen is.

Vanuit het contact met stichtingsvoorzitter Charles d’Ancona is er een actieve begeleidingsgroep ontstaan die samen met de stichting de afhandeling met de verzekeraar, de aanvraag van de bouwvergunning, het aanbestedingstraject voor de herbouw van de molen en de begeleiding van de bouwwerkzaamheden hebben verzorgd. De begeleidingsgroep, bestaande uit Tony Leurink, Hans Hietberg, jhr Alexander R.T. van Rijckevorsel van Kessel, Andries Kuipers, Henry Elizen en Jurgen Pijpker, hebben hierbij steeds de voorkeur voor het betrekken van de inwoners en ondernemers van Terwolde uitgesproken.

Op 16 juli 2016 zijn op de bouwplaats de handtekeningen onder het bouwcontract gezet. Aannemer Groot Wesseldijk B.V. heeft als hoofdaannemer, gezamenlijk met diverse Terwoldse onderaannemers, de herbouw van “De Ooievaar” op zich genomen. Ruim een jaar later nadert de bouw van de molen haar voltooiing. Eind december zal de molen weer als vanouds draaien. Gedurende het afgelopen jaar is de aandacht van de begeleidingsgroep zich meer gaan richten op een sluitende exploitatie van de molen en de inrichting van het buitenterrein. De begeleidingsgroep wil hiermee een slechte staat van onderhoud voorkomen. Tevens wil de begeleidingsgroep de molen weer het middelpunt van Terwolde maken. De molen als locatie voor tal van activiteiten. Voor het dorp en door het dorp. Download hier de Molenkrant


woensdag 13 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws