Mooie achtste editie van Rocktober

Klarenbeek- De achtste editie van Rocktober Klarenbeek was een zeer geslaagd en sfeervol evenement. In de poll op FaceBook vooraf werd de gezelligheid als veruit belangrijkste reden om naar Rocktober te komen, gescoord. En gezellig was het. Een mooie mix van leeftijden met uiteenlopende muzikale voorkeuren waren aan het leuteren, lachen en genieten. Weer bijna 300 bezoekers kwamen naar de Rocktober tent op het Dokter Blok Plantsoen en maakten er een mooi festival van.

Voor het eerst in de Rocktober geschiedenis werd de kans aan jong, regionaal metal talent geboden om zich te presenteren. Black Rabbit greep deze kans om het festival te openen met beide handen aan. Een portie pittige metal viel het publiek ten deel waarbij de mannen een enorme dosis energie en enthousiasme aan de dag legden. En ze toeren nog even door dit jaar. Daarna was het de beurt aan Red Hot Chilinators, ook jonge muzikanten. Zij zetten een geweldige, swingende kopie neer van de funkrockers uit de VS. Zij willen de beste Peppers coverband worden. Daar zouden ze maar zo eens in kunnen slagen. Met Midnight in Tokyo begon de duik in een wat verder verleden met hun eerbetoon aan Y&T, de band rond zanger, gitarist David Meniketti. Toch kende veel publiek de nodige nummers met als uitsmijters I believe in you en Forever die met veel overtuiging gespeeld werden. Hans van Zandvoort liet zien dat hij de titel The Dutch Meniketti dik verdient. Als afsluiter trad 5150 het podium om er een echte finale van te maken. Met een set krachtige Van Halen nummers lukte dat zeker! Met knallend gitaarwerk à la Eddie himself, een soepel met elkaar samenwerkende ritme sectie en zanger Stan voorop gaf 5150 het publiek een mooi einde van het festival!

Tussen de optredens van de bands door zorgde DJ Frits voor mooie rocknummers in de tent, niet alleen in geluid maar ook in beeld op een groot scherm. De mannen van JDB Licht en Geluid waren er de hele, lange dag om voor bands en DJ geluid en licht te verzorgen.

Het weer was de organisatie en het publiek, ondanks een paar miezerbuitjes, goed gezind. En dat is altijd handig fijn bij een festival maar ook opbouwen en afbreken kenden weer een soepel verloop. Het werk was zo erg op tijd klaar dat er ruimte was om extra komische aankleding voor de rooktent in elkaar te zetten. De organisatie is dik tevreden en kijkt terug op een geweldig weekend. Veel van het festival is terug te zien dankzij een mooie reportage van fotografe Joke van Schaik. De foto’s staan op de FaceBook pagina van Rocktober en natuurlijk de site www.rocktoberklarenbeek.nl.

woensdag 8 november

Deel dit bericht