Netwerken bij de Club van 100 in Terwolde

Terwolde- Als ondernemer is netwerken erg belangrijk. We leven in kleine dorpjes, zijn allen druk en spreken elkaar als ondernemers eigenlijk te weinig. Er is dus duidelijk behoefte aan contact en het delen van informatie.

Zo is dit jaar de Club van 100 opgericht in Terwolde. Ondernemende dorpsgenoten of geïnteresseerde mensen uit de omliggende dorpen kunnen lid worden van de Club van 100 voor een bedrag van €100 euro per jaar. Je hoeft hiervoor geen ondernemer of dorpsbewoner te zijn, maar vind jij netwerken belangrijk dan ben je van harte welkom. 4 keer per jaar worden er netwerkavonden georganiseerd met soms een thema/onderwerp waar een spreker aanwezig is tot een gezellige barbecue waar volop met elkaar gesproken kan worden. Afgelopen vrijdag was er wederom een netwerkavond die goed bezocht werd. Diverse ondernemende mensen wisten de molen te vinden. De jaarlijkse inleg van €100 euro gaat geheel naar de molen. Jaarlijks zal er minimaal €20.000 euro op tafel moeten komen om de molen te kunnen onderhouden.

Als lid van de Club van 100 kan men gebruik maken van het terrein van de molen, voor bijvoorbeeld een Oldtimer taxatiedag zoals Garage de Smederij die een aantal weken geleden heeft georganiseerd. Of voor bijvoorbeeld de verkoop van kerstbomen, oliebollen of andere activiteiten.

Molen de Ooievaar kan met trots zeggen dat er drie enthousiaste molenaars de molen in Terwolde weer op bepaalde dagen gaan laten draaien. Afgelopen zaterdag is er voor het eerst gedraaid. Nu er weer gedraaid kan worden, zal er tevens een molenwinkeltje komen voor verkoop van meel, thee uut Terwolde en nog veel meer landelijke producten uit de omgeving. Ook zal er straks gezellig kopje koffie gedronken kunnen worden. Kortom, na hard werken door een grote groep vrijwilligers en plaatselijke ondernemers staat er nu een prachtige molen die echt van het dorp is geworden en wordt opengesteld voor iedereen die maar belangstelling heeft. Je voelt de warmte en saamhorigheid als je met elkaar bezig bent bij de molen. De deuren gaan weer open, de tafels worden buiten neer gezet, een buurtbewoner maait het gras en ondertussen roept een van de dames dat de koffie klaar staat. Hoe dorps wil je het hebben? Wij als terwoldenaren zijn er trots op en gaan met diverse activiteiten en goede zin het nieuwe jaar in!

Belangstellenden die lid willen worden van de Club van 100 of die zich als vrijwilliger in het molenwinkeltje aan de slag willen, kunnen een mail sturen naar: terwoldsemolen@gmail.com. Wij zorgen er dan voor dat u een aanmeldformulier toegezonden krijgt.

woensdag 7 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws