Nieuw prinsenpaar in Vrogge Reuiers Darp

De Vecht- Tijdens het druk bezochte prinsenbal, dat afgelopen zaterdag 1 december in ‘De Grote Slok’ werd gehouden, zijn de nieuwe Prins , Prinses en adjudant voor het komende carnavalsseizoen in het Vrogge Reuiers Darp gepresenteerd.

Op de vroege zaterdagavond maakte Prins Peter Jan de eerste door een loting bekend wie er mag regeren tijdens jeugdcarnaval; Prins Casper (Schimmel) , Prinses Eva (Weultjes) Adjudant Stijn (Uenk) en de jeugdraad zullen voorop gaan tijdens jeugdcarnaval.

Na de bekendmaking nam Prins Peterjan het woord en dankte iedereen voor het afgelopen carnavalsjaar. Het begon met een lach en eindigde met een traan, er werd een minuut stilte gehouden ter herdenking van het overlijden van Irene Spijker, haar betrokkenheid bij de vereniging zullen wij enorm missen.

De afvoer commissie had een grote bak ‘sla’ in elkaar geknutseld waarin Prins Peterjan de 1e en Prinses Ester werden afgevoerd onder het motto ‘Ik bun toch geen koniene’.

Rond de klok van 22.11 uur kwamen de Vrienden van de Vrogge Reuiers met twee rolcontainers de ‘Grote Slok’ binnen gereden met hierop een rebus. Na veel denkwerk werd de rebus opgelost met de conclusie dat Prins Dolle de eerste en Prinses Miriam aankomend jaar gaan regeren over Vrogge Reuiers Darp en tijdens carnaval over de gehele gemeente Voorst.

Prins Dolle de eerste (Arno Dolman) heerser van het Vechtse Reuiersdarp en ommelanden, beschermheer van het Vechtse doelgebied en grootvorst der Honingzwam is werkzaam in de bouwsector en zijn Prinses Miriam (Overvelde) van de Pepperkoecke is lerares bij scholengemeenschap de Vliegenier. Na de proclamatie werd Robert Overvelde geïnstalleerd als adjudant en Mark Balk onderscheiden voor zijn 11 jarig raadslidschap.

Na het officiële gedeelte werd er in de zaal samen met de gastverenigingen, CV de Neutenkrakers, CV de Lollebroeken, Rossumdaerpers en overige carnavallisten volop feest gevierd onder begeleiding van BB´s Party show.

woensdag 5 december

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws