Nieuwe fotoclub in Twello

Twello- Sinds enkele maanden zijn een zevental amateur fotografen van de gemeente Voorst actief in het Fotocollectief Twello, afgekort: FCT. Doel van de groep is om elkaar uit te dagen en te stimuleren zich verder te ontwikkelen bij het uitoefenen van deze mooie hobby. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Bijeenkomsten zijn eens per zes weken. Elkaars werk wordt dan bekeken, besproken en van opbouwend commentaar voorzien. Dit gebeurt aan de hand van een maandthema. Deze thema’s hebben een divers karakter. Zo was er de afgelopen periode het thema: “Avondfotografie Twello.” Hierbij stond de creativiteit voorop; het ging hier niet om de obligate plaatjes van het centrum maar om beelden die je op een andere manier naar het dorp laten kijken.

Verder is er het systeem van de kettingfoto. Hierbij laat een deelnemer zich inspireren door een foto die hij/zij van een collega per mail heeft ontvangen. Het resultaat hiervan wordt naar een volgende fotograaf doorgemaild er ook weer mee aan de slag gaat. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke inbreng. De leden staan met elkaar in contact via een WhatsApp groep. Ook is er een besloten facebook pagina. Hier worden foto’s geplaatst en ideeën uitgewisseld. De vaardigheden van de fotografen lopen uiteen: van fotografen met een vakopleiding tot enthousiaste amateurs.

Nieuwsgierig geworden? Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hierbij is kennis over de basisprincipes van de fotografie wel handig. Wil je eens langskomen of verdere info? Bel dan met Joop v.d. Velde (tel. 0622926647) of Gerrit Bosch (tel. 0653210394).

woensdag 10 april

Deel dit bericht