Nieuwe wandel- en fietsroutes Welsum

Welsum- De afgelopen week kwamen twee sterke mannen - als afronding van de werkzaamheden van een aantal vrijwilligers - de informatieborden plaatsen in de buurt van het kerkje in Welsum. Twee fonkelnieuwe gemarkeerde wandelroutes starten vanaf heden vanaf deze plek. De kortste route, de ‘Goudrenetroute’, is in feite een rondje Welsum van 5 km. De andere route, de ‘Broekroute’ voert de wandelaar via het fietspad richting Oene vervolgens langs de wetering, het ‘Stroombreed’ en de Vloeddijk weer terug naar Welsum. Deze route is 8,5 km lang.

Saillant detail is dat de wandelaar zowel Overijssel als Gelderland aandoet op zijn route. Op het informatiebord is ook een tweetal andere wandelroutes zichtbaar die al langer bestaan. Eén wandelroute – het zogenaamde ‘Kippeneindje’, start bij de begraafplaats in Welsum aan de Vossenweg. De andere, groene route voert de wandelaar via de pont Welsum-Olst aan de oostkant van de IJssel door het mooie Sallandse landschap. Deze route is in totaal 15,5 km lang. Binnen de bebouwde kom is de markering soms wat hoger aangebracht. Deze routes vormen onderdeel van het Wandelnetwerk Salland, dat in totaal uit 875 km gemarkeerde wandelpaden bestaat.

​Naast het informatiebord over de wandelroutes is ook een gloednieuw bord geplaats met informatie over de fietsroutes die Welsum aandoen in het kader van het Fietsnetwerk Salland. Het zogenaamde ‘Toeristisch Informatie Punt’ Welsum is een ideaal vertrekpunt voor een prachtige fietstocht langs de boorden van de IJssel. In deze routes zijn overtochten per pont opgenomen.

Hopelijk kunnen mede dankzij deze routes nog meer mensen genieten van de prachtige omgeving rond Welsum. Dat bijzondere dorpje, een Overijsselse enclave aan de westkant van de IJssel.

woensdag 21 april 2021

Deel dit bericht