Nieuwjaarsconcert Jonge Meesters in Dorpskerk

Wilp- Tim Brackman en Floor Le Coultre geven zondag 21 januari vanaf 15:00 uur een nieuwjaarsconcert in de Dorpskerk Wilp. Zij spelen, Bach, Bartok, Hindemith, Mozart en Prokofiev. Onder de naam: `Jonge Meesters`, waren er al eerder goed bezochte concerten in Wilp

Op dit intieme podium presenteren jonge getalenteerde musici uit het oosten van het land zich met een verrassende concertserie aan liefhebbers van klassieke muziek. Jonge Meesters Wilp op zijn beurt, biedt deze musici ondersteuning bij hun ontwikkeling als cultureel ondernemer. De deelnemers aan de Werkplaats Jonge Meesters Wilp krijgen van professionals en ervaringsdeskundigen meer zelfinzicht en leren van daaruit hoe zij publiek kunnen bereiken, boeien en aan zich binden.

Vioolduo

Floor Le Coultre speelt als sinds haar 4e jaar viool. “Vanaf mijn 14e wist ik dat ik alles wilde geven om zoveel mogelijk te studeren en zover mogelijk te komen met de viool”, zegt Floor. In 2011 werd zij uitgeroepen tot Jong Muzikaal Talent Nederland. In 2014 studeerde zij af met onderscheiding ‘meeslepend spel’. Floor speelt in diverse ensembles waar onder het Hermitage Kwartet. Tim Brackman (1993) komt uit een muzikale familie. Hij speelt sinds zijn 5e jaar viool. Tim studeerde onder Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is prijswinnaar van het Prinses Christina Concours. Hij speelt in diverse ensembles zoals het Animato Kwartet en samen met zijn zus Anne in het Brackman Trio. Het Animato kwartet ontving dit jaar een stipendium voor studie en verdieping van het prestigieuze Kersjes Fonds. Het Trio organiseert al jaren een eigen kamermuziek festival in Amsterdam. Floor en Tim ontmoetten elkaar al op jonge leeftijd bij de Academie voor muzikaal talent. Ze hebben elkaar altijd gevolgd. Sinds 2006 spelen zij in een of andere vorm samen. Twee jaar geleden vormden beide toptalenten een vioolduo. Zij weten zich geïnspireerd door een boeiende ontdekkingsreis in de wereld van de muziek voor twee violen. Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds stelt hoogwaardige muziekinstrumenten ter beschikking aan honderden musici, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen in hun carrière. Het NMF heeft dit concert mede mogelijk gemaakt.

woensdag 10 januari

Deel dit bericht