Nieuwjaarsreceptie Muziekvereniging “Ons Genoegen” met een feestelijk tintje

Terwolde- Als vanouds heeft muziekvereniging “Ons Genoegen” het nieuwe muzikale jaar 2018 ingeluid met de nieuwjaarsreceptie. Op 5 januari werden er weer vele handen geschud en nieuwjaarswensen geuit.

Na de eerste borrel met een (eigen gebakken) oliebol blikte, interim-voorzitter voor deze avond, Louis Boon eerst terug op 2017. Een jaar waarin het woord afscheid centraal stond. Het orkest heeft afscheid genomen van dirigent Maarten van de Kolk, maar ook heeft de vereniging afscheid moeten nemen door overlijden. Mensen die veel voor de vereniging hebben betekend en tot het laatste toe betrokken waren. Financieel was 2017 een goed jaar voor de vereniging. Na een aantal jaren moeite hebben gehad met de begroting sluitend te krijgen kan de vereniging het jaar met een positief saldo afsluiten. Dit mede door de inzet van de leden en vele vrijwilligers.

Uiteraard werd er ook vooruit gekeken naar het nieuwe jaar. Zo gaat Ons Genoegen in het najaar weer een Mega Muziek Marathon organiseren. De Mega Muziek Marathon is een evenement waarin er 12 uur lang non-stop een diversiteit aan muziek aan wordt geboden. De opbrengst van het MMM 2018 gaat deze keer naar de renovatie van de muziektent in Terwolde.

Jubilarissen

Ook vanouds zijn de huldigingen van de jubilarissen van het afgelopen jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie. In 2017 waren er maar liefst 7 jubilarissen met een gezamenlijk lidmaatschap van 282,50 jaar!

Ereleden Johan Krijgsman, Gerrit Lubberts en Hans Zweers waren respectievelijk 70, 65 en 60 jaar lid. Allen nog altijd zeer actief betrokken bij Ons Genoegen en trouwe bezoekers van de concerten. Coen Gronert, Tom Korderijnk en Ap Teunissen vierden in 2017 hun 12,5 jarig jubileum. En de onlangs geridderde Anton Bruin was 50 jaar lid van Ons Genoegen.

woensdag 10 januari

Deel dit bericht