Nieuws van landgoed Beekzicht: De Koyt is op dronk!

Voorst- Het heeft even geduurd, maar het Landgoedbier met gagel uit het Gagelven is eindelijk voldoende gerijpt om te worden gedronken en verkocht. Het is een superlekker fris biertje geworden volgens kenners en liefhebbers. De Koyt is te koop bij De Kolke, camping De Haverkamp en bij Bakkerij Bril. De prijs is € 2,50 per flesje, € 10,- voor een 4-pack (inclusief de Beekzichter fietsroute) en -op bestelling bij landgoed Beekzicht- kost een doos van 24 flesjes € 47,-.

Model van Huize Beekzicht
Na het prachtige model van de watermolen heeft Beekzichtvrijwilliger Laurens Vredegoor weer een knap stukje huisvlijt vervaardigd. Een schaalmodel van Huize Beekzicht anno 1837. Op woensdag- en donderdagochtend is dit model op het kantoor van Klein Java te bewonderen.

Nieuwe trekker voor de vrijwilligers
Sinds enkele weken hebben de vrijwilligers van de Natuurwerkgroep Voorst en landgoed Beekzicht er een nieuw werktuig bij: een mini/midi trekker met diverse aanbouwwerktuigen. Ideaal voor het beheer en het onderhoud van Park Beekzicht en van de wandelpaden op en rond het landgoed.

Hutten van wilgentenen door De Beele
Op verzoek van centrum De Beele is een partij wilgentenen beschikbaar gesteld, afkomstig van het knotten op Beekzicht. In de lockdown-periode hebben de bewoners van De Beele diverse hutten kunnen bouwen van deze wilgen. Het resultaat mag er zijn. Een leuk en mooi voorbeeld van samenwerking tussen het Landgoed en de buren.

Moestuin en verkoop van landgoedproducten

Sinds enige weken staat de verkoopkraam “Natuurlijk Beekzicht” naast het beheerkantoor van het Landgoed aan de Beekzichtweg. In de kraam wordt op woensdag en donderdag de oogst uit de moestuin verkocht. Via Facebook en Instagram kunt u zien wat er op dat moment geoogst wordt.

De landgoedproducten worden verkocht in porties van € 1,- per zakje. Verwacht wordt dat liefhebbers hun betaling in het geldkistje doen. Jammer genoeg gaat dit niet altijd goed. De laatste tijd ‘verdwijnen’ er herhaaldelijk groenten uit de kraam en wordt er ‘vergeten’ af te rekenen. Omroep Gelderland besteedde er ook aandacht aan.

Biologisch appel- & perensap
Helaas valt de oogst van de appels en peren dit jaar tegen. Maar dit jaar mag Beekzicht voor het eerst, na een omschakeling van 3 jaar, samen met De Kolke, biologisch sap verkopen onder het SKAL certificaat. De Kolke en landgoed Beekzicht brengen het sap gezamenlijk op de markt, voorzien van een verpakking met een eigen ontwerp. Het sap is te koop op De Kolke.

Verbouwing schuur De Middelbeek
Bouwbedrijf Bessels is na het gereedkomen van de schuur bij Groot Hissink begonnen aan het herstel van de monumentale schuur bij De Middelbeek. Het asbest dak wordt vervangen door pannen en riet, het metselwerk wordt hersteld en de deuren en houtwerk worden grondig opgeknapt. Over een paar maanden is de monumentale schuur weer een lust voor het oog.

Kom meehelpen
Voor de moestuin en de rozentuin zoekt Beekzicht vrijwilligers. Belangstelling? Kom eens kijken op woensdagmorgen en maak een praatje of bel met Gerard Koopmans 06 50213298.
Wil je ook meehelpen in het onderhoud van de moestuin, het Park, het landschap en van de natuur op Beekzicht? Kijk dan op de site voor meer informatie en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek.

woensdag 14 oktober

Deel dit bericht