NLdoet bij September Twello groot succes

Twello- Afgelopen weekend was het weer NLdoet in Nederland. Landelijk waren er weer vele vrijwilligers actief op die dag. Op zaterdag ook bij Wonen bij September aan de Hunderenslaan in Twello, een kleinschalig woonhuis voor ouderen met dementie.

“Aan de oproep om op deze dag de handen uit de mouwen te steken is volop gehoor gegeven. Een groep van maar liefst 25 vrijwilligers stond zaterdagmorgen om 10 uur klaar om de vele tuinklussen aan te gaan pakken. En ondanks de natte weersomstandigheden gingen ze volop buiten aan de slag”, zegt José Driessen, leidinggevende van het woonhuis in Twello.

Het tuinmeubilair en de bloembakken rondom de twee huizen kregen een grote schoonmaakbeurt, het houtwerk werd gereinigd en ook het achtergelegen sportveld kreeg volop aandacht. De tennisbaan kreeg een nieuw net, de basketbalborden en de tafeltennistafel een frisse opknapbeurt. Verder maakten de vrijwilligers een kippenhok en schroefden ze verhoogde plantentafels in elkaar. Binnen werd een wandje in de woonkamer van het Koetshuis, een van de twee woondelen, vakkundig behangen.

Lokale ondernemers verzorgen lunch

Na een zéér goed verzorgde lunch voor bewoners en vrijwilligers (die was aangeboden door een aantal lokale ondernemers) ging iedereen weer met frisse moed aan de slag voor het middagprogramma. De laatste puntjes werden op de i gezet en vrijwilligers en bewoners vulden de bloembakken met prachtige bloeiende voorjaarsbloemen, aangeboden door twee Twellose kwekers.

Om 15 uur sloten we met zijn allen samen met de bewoners, onder het genot van een drankje en een hapje, deze geslaagde NLdoet-zaterdag af. “We kijken terug op een hele mooie dag en bedanken namens de bewoners van September Twello, iedereen voor hun geweldige inzet”, zegt José Driessen. “Ook bedanken we de Firma Wijnbergen Sportbouw voor het ter beschikking stellen van een nieuw tennisnet, de firma Hartink en Schoneveld voor alle bloeiende planten en de firma’s van Hees, Buurman, Jumbo en Horesca voor de versnaperingen tijdens deze NLdoet.”

woensdag 20 maart

Deel dit bericht