Officiële opening nieuwbouw Veluws College Twello

Twello- Sinds mei was het gebouw al ‘in bedrijf’, maar vandaag vond de officiële opening van de nieuwbouw van Veluws College Twello plaats.

Na een welkomstwoord van directeur Piet Oosting en een toespraak van Wim Hoetmer, voorzitter college van bestuur Veluwse Onderwijsgroep, werden bezoekers verrast door een intermezzo van Bert Jansen, docent op het Veluws College Twello. Met een kort toneelspel bracht hij op grappige wijze een ode aan het nieuwe gebouw. Wethouder Harjo Pinkster van de gemeente Voorst en de jongste leerling van Veluws College Twello, Lars Zegers verrichtten daarna de officiële openingshandeling: het indrukken van de rode knop met een luide knal en confetti tot gevolg.

Speciaal voor de gelegenheid schreven een leerlingen een gedicht over het nieuwe gebouw. Drie van hen lazen hun gedicht voor na de openingshandeling. Allen refereerden ze naar het ‘thuisgevoel’ dat de nieuwe school hen gaf. Na het officiële programma konden bezoekers de school bewonderen.

Openingsweek

Twello organiseert deze week nog meer activiteiten. Op vrijdag 15 september opent de school haar deuren van 16 tot 18 uur voor iedereen die benieuwd is naar het eindresultaat.

Voor leerkrachten van groep 8 is er een speciaal programma op woensdag 13 september. Onder het genot van een high tea kunnen de leerkrachten bijpraten met hun oud-leerlingen en het nieuwe gebouw bekijken.

Ook leerlingen van Veluws College Twello worden niet vergeten. Zij brengen in deze openingsweek een bezoek aan de bowlingbaan.

woensdag 13 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws