Ondernemers steunen massaal Jumbo Dorpsloop Twello

Twello- Op vrijdagavond 26 april wordt hij weer georganiseerd: de traditionele Dorpsloop Twello! Mede mogelijk gemaakt door vele ondernemers uit Twello, die door middel van sponsoring en ondersteuning massaal de Dorpsloop steunen.

Op vrijdagavond 26 april staat er een kidsrun op het programma (500 meter - 1000 meter - 2500 meter) en voor de senioren een parcours van 5 of 10 kilometer. Je loopt vanaf de Jachtlust een leuke route van twee of vier rondes door Twello. Het is daarom ook erg leuk om te komen kijken!

Jumbo Binnendijk is hoofdsponsor van het evenement en daarnaast steunen al meer dan 30 lokale ondernemers de Dorpsloop.

De historie

Het hardloopevenement kent een lange geschiedenis. Al in de jaren 60 van de vorige eeuw werd de Dorpsloop tijdens de Oranjefeesten georganiseerd. In de beginjaren organiseerde V & K de jaarlijkse loop en later organiseerden Voorwaarts en V & K de loop om het jaar. Elk jaar weer zorgde de Dorpsloop voor een mooie strijd tussen de lokale hardlopers en de ‘professionals’ uit de regio.

Doordat er regionaal veel topatleten op afkomen, is het niveau voor deze lokale wedstrijd erg hoog. Oud winnaars zijn onder andere bij de mannen Gerard Mentink (NK kampioen 25 km), Henk Mentink (NK Kampioen 25 km), Bernard Hoogeslag (4x winnaar), Titus Mulder (3x winnaar), Cees Kraaijeveld en bij de dames Ilse Pol, Nederlands kampioene 5000 m (2x), 10km en halve marathon.

Kidsrun

Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw kon de jeugd ook deelnemen aan de dorpsloop. De kinderen uit de regio kwamen elk jaar massaal op de loop af om in hun eigen leeftijdsklasse te strijden om de ereprijzen. De organisatie en de C1000 zorgden er altijd voor dat iedereen een fraaie prijs en herinnering overhield aan deze loop. Ook dit jaar zorgt Jumbo Binnendijk ervoor dat de jeugd in de watten wordt gelegd!

Nieuw: Bedrijvenloop

Het is dit jaar voor het eerst mogelijk om met je collega’s mee te doen aan de bedrijvenloop. Een team bestaat uit drie tot maximaal vijf lopers/loopsters. De drie beste prestaties bepalen de klassering. Voor de uitslag telt de tijd van de drie snelste finishers. De tijd van vrouwen wordt voor de uitslag gecorrigeerd (-10%). Deelname is alleen mogelijk op de 5 kilometer. Inschrijven voor een team kost € 65,00 per team. Het winnende team krijgt naast de wisselbokaal en eeuwige roem ook een weekend weg aan zee!

Gratis hardloopshirt!

De start en finish is vlakbij de Jumbo. In sporthal Jachtlust kun je gebruik maken van de kleedruimte. Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in via www.dorpslooptwello.nl. Als je voor 6 april inschrijft, ontvang je een gratis hardloopshirt bij deelname! Alle deelnemers van de 5 of 10 kilometer krijgen bovendien een gratis saunabon.

Op het hardloopshirt staan de bedrijfslogo’s van Berends & Slump, Aan de Stegge Twello, Building Technology, Expert, Gijsberts Apeldoorn, Hegeman Bouwteam, Promohouse, SNP adviseurs, Voorster Nieuws en Wasco.

woensdag 3 april

Deel dit bericht