Onderscheiding voor drie scouts Gelre Groep

Twello- Tijdens een bomvol boerenkoolfeest bij scouting Gelre Groep in Twello ontvingen 3 scouts uit handen van Stefan Buwalda (voorzitter groepsbestuur) respectievelijk Ruud Egberts (voorzitter stichtingsbestuur) het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland. Zij ontvingen dit waarderingsteken voor hun grote en langdurige inzet voor de groep, uiteraard als vrijwilligers.

Ron Nieuwenhuis is in de jaren tachtig van de vorige eeuw als jeugdlid bij de groep gekomen. Vanaf 1991 is hij actief in diverse kaderfuncties. Momenteel is hij leider van de scouts en is hij magazijnmeester. Daarnaast is hij vanaf 1996 tot heden actief als kamptrainer. Honderden leidinggevenden uit Overijssel en de rest van het land heeft hij getraind tijdens kamptrainingen in Ommen. Ook is hij een kei in de echte scoutingtechnieken en heeft hij ook hierin vele leidinggevenden getraind. Ron is ook de man die er voor zorgt dat het grasveld er steeds keurig uit ziet.

Arjan Hutterd is ook begonnen als jeugdlid en is vanaf 1993 actief geweest als scoutsleider en nog steeds als magazijnmeester. Met de beste wil van de wereld kan Arjen geen stille kracht worden genoemd, en misschien daarom wel vormt hij samen met Ron zo’n goed duo als materiaalmeesters. Elke maandagavond aanwezig om kamp- en spelmaterialen uit te zoeken, klaar te zetten voor de jeugdleden en onderhoud te plegen. Als leider van de padvindsters heeft hij een enorme impuls gegeven aan deze speltak. Ook Arjen is erg betrokken bij de groep en heeft zich hiervoor ruim 25 jaar ingezet.

Marco Nissink is eveneens begonnen als jeugdlid en vanaf 1989 actief als kaderlid. Hij is 10 jaar leiding van de explorers geweest en is momenteel secretaris van het stichtingsbestuur en is al jaren hoofd van de techniek. Bij de bouw van het nieuwe clubhuis zat hij in de bouwcommissie, natuurlijk voor de techniek. Het nieuwe gebouw is ingericht met de nieuwste technieken en in 2012 heeft hij hier zelfs drie weken vakantie voor opgeofferd. Als er een technische storing is: even Marco bellen en het is zo weer gepiept, doorgaans dezelfde dag.

Helaas hebben we afscheid genomen van beverleider Rens Kuipers [beter bekend als professor Plof], voorzitter van het groepsbestuur Harm Groen, leider van de zami-welpen Ruud Egberts en leider van de shanti-welpen Dirk Jan Boeve.

woensdag 30 januari

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws