Online dorpsplein geïntroduceerd

Twello- Op initiatief van een groot aantal dorpscontactpersonen, vrijwilligers, Ijsseldal Wonen, Mens en Welzijn en de gemeente Voorst, is afgelopen vrijdag een online dorpsplein geïntroduceerd. Op www.kijkindekernen.nl is actuele informatie te vinden over activiteiten, nieuws, winkels, bedrijven, organisaties en verenigingen in de gemeente Voorst.

Het Online Dorpsplein is een community platform en wordt gecoördineerd door (vrijwillige) dorpssupporters. Zij stimuleren inwoners en organisaties om actief mee te doen en het online dorpsplein maximaal te benutten. Hierdoor wordt er meer zichtbaar wat er allemaal te beleven is in het dorp en leren steeds meer mensen elkaar kennen en kunnen er nieuwe samenwerkingen ontstaan.

Het Digitale Dorpsplein is een podium waarop informatie beter uit te wisselen is. Door middel van een verdeling in thema’s kunnen bezoekers van de site gemakkelijk. Informatie vinden over bijvoorbeeld openingstijden van winkels, tijden van wedstrijden en een overzichtelijke activiteitenkalender. Het Digitale Dorpsplein heeft daarnaast een sterk maatschappelijk doel: het op interactieve wijze in behoeften van inwoners voorzien op het gebied van zorg, vrijwilligerswerk, evenementen en promotie.

In de kernen Voorst, Terwolde, Klarenbeek, Wilp-Achterhoek, Wilp en Posterenk is het online platform al actief, met deze officiële introductie werd er ook getracht Twello over de streep te trekken. Burgemeester Jos Penninx en Jan Terlouw toonden zich enthousiast over het Online Dorpsplein. Zij zien het de manier om de bereikbaarheid in en tussen de kernen te vergroten.

Te midden van een groot aantal dorpscontactpersonen verrichtten Burgemeester Jos Penninx en dhr. Jan Terlouw de officiële opening van het Online Dorpsplein.

woensdag 4 juli

Deel dit bericht