Opruimactie zwerfvuil

Twello- Zaterdag 14 mei is er weer een opruimactie van zwerfafval. De zwerfvuilopruimgroep van de Dorpskerk is nu een paar jaar actief. De groep bestaat intussen uit zo’n 30 leden, zowel vanuit de kerk als vanuit het dorp. Het is een mooi gevarieerd gezelschap met als gezamenlijk doel het promoten van duurzaamheid en als onderdeel daarvan het schoonhouden van de straten van zwerfvuil. Via de app wordt bijgehouden waar gelopen wordt, zodat straten niet dubbel gedaan worden.

Ook wordt via de app contact met elkaar gezocht om samen te lopen. De een loopt meerdere keren per week, een ander eens per maand. Daar is iedereen vrij in. Misschien heeft u hen al eens zien lopen of heeft u gemerkt dat er minder zwerfvuil ligt. De gemeente werkt goed mee. Die voorziet de deelnemers van de werkgroep van materialen en zorgt wekelijks dat de volle vuilniszakken thuis opgehaald worden. De werkgroep is ontstaan vanuit de Dorpskerk, maar er doen ook veel niet-kerkleden mee. Opschonen van het dorp is een taak voor ons allen.

Zaterdag 14 mei is er een gezamenlijke activiteit. Deze keer in de middag zodat ook kinderen kunnen meedoen. Die hebben vaak in de ochtend al een sport of andere activiteit. Zaterdag loopt bovendien onze “nieuwe” burgemeester Paula Jorritsma – Verkade met ons mee. Mooi dat zij betrokken is en ook duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Wilt u ons meehelpen met zwerfafval opruimen?

We starten bij gebouw Irene, achter de Dorpskerk om 14.00 uur. Geef je op via groenekerk@pkn-twello.nl en wij zorgen voor de benodigde materialen.

Werkgroep Groene Dorpskerk Twello

woensdag 11 mei 2022

Deel dit bericht