Optocht Wilp kleurrijk maar kletsnat

Wilp- De weergoden werkten zondagmiddag niet echt mee aan een droge optocht. Toen deze vertrok vanaf de Molenallee regende het zachtjes, maar onderweg naar Wilp-Achterhoek plensde het soms flink door. Toch was de feestvreugde er helemaal niet minder om. Vanaf de praalwagens klonken de carnavalskrakers en werd er gesprongen en gezongen.

De optocht van Wilp naar Wilp-Achterhoek werd weer georganiseerd door Pampus en CV de Lollebroek. Leuk om te zien dat ook het publiek werd betrokken bij sommige acts die voorbij kwamen. Zo ging men graag met de deelnemers op de foto, namen snoepjes aan en zwaaiden leuk mee. De meeste bezoekers waren goed voorbereid op de weersomstandigheden. Met de regenjas aan en de paraplu in de hand werd al het mooist bekeken. De organisatie had 75 startnummers uitgegeven.

Veel werk

De geldlopers liepen in de optocht voorop en vroegen van het publiek een bijdrage. In de optocht dit jaar de wagen van Prins Pieter van de Lollebroek als eerste. Samen met zijn Raad van Elf genoot hij op z’n Russisch. Dit thema was door de carnavalsvereniging gekozen vanwege het werk van de Prins. Achter de praalwagen liep zelfs een Kozakkenkoor in lange mantels en met bontmutsen. Pampus gaf dit jaar kleur aan de optocht met hun praalwagen. Vol verf en kwasten zag het geheel er kleurrijk uit. Ook de attractie van CV Tha Lauwemannenpappers mocht er wezen. Hun thema was het circus met veel vrolijke clowns. Of het nu een grote of kleine wagen was dat voorbij trok, duidelijk was te zien dat iedereen er veel werk van gemaakt had. Ook de diverse loopgroepen hadden over creativiteit niets te klagen. Zoals de vlinders van CV Laat maar lopen erg goed uit de verf kwam. Een milieu vriendelijk platteland werd uitgebeeld door CV de Zoutzakken. Met op de wagen onder meer bont gekleurde koeien. En zo had iedereen z’n best gedaan om op te vallen. Langs de route stonden op diverse plekken tussen het publiek enkele juryleden. Aan het einde van de middag kwam de stoet aan in Wilp-Achterhoek (Broekersgat) Iedereen was nat van de regen geworden en de schmink op sommige gezichten flink doorgelopen. In de feesttent ging het carnaval nog lang door. Het enige verschil was dat men toen te maken had met andere nattigheid. Uiteraard, zoals dat hoort bij carnaval, het vocht uit de tap en fles. Maar dat was voor niemand een probleem.

woensdag 6 maart 2019

Deel dit bericht