Oranjevereniging Empe mikt voor 14 augustus op vogelschieten en een survivaltocht

Empe- Door Rudi Hofman EMPE - Voor veel inwoners van Empe en omliggende plaatsen kan het niet snel genoeg zaterdag 14 augustus zijn. Zij verheugen zich op het alternatieve feest dat de Oranjevereniging voor die dag heeft gepland. Nu moeten alleen de rijksoverheid en vervolgens de gemeente Brummen nog even het licht op groen zetten… Joost Makkink, voorzitter van Oranjevereniging Empe (OVE), heeft zelf enorm veel zin in een feestje op het terrein bij ’t Oortveld. Hij hoopt dat er vanuit de overheid snel duidelijkheid komt zodat de vereniging en iedereen die van plan is volgende maand te komen, weet waar zij aan toe zijn. Op het programma voor 14 augustus staan een survivaltocht voor de jeugd en het vogelschieten voor volwassen en jongeren. Vanaf 9.30 uur kan jeugd van vier tot zestien jaar zich inschrijven voor de survivaltocht. Een half uur later vertrekken de eerste deelnemers en de eindtijd ligt rond 12.00 uur.

Toegangstesten

Joost vertelt dat het verschil met voorgaande edities is dat de organisatie wil werken met een afgesloten terrein en met toegangstesten. Voor de survivaltocht betekent dat de deelnemers ditmaal via het water het terrein verlaten richting Emperbos en hier ook weer via het water terugkeren.

Als het goed is, lost Henk Achterkamp om 13.30 uur het eerste schot tijdens het vogelschieten. Hij is de regerend schutterskoning van 2019; vorig jaar ging het feest niet door. Inschrijven kan vanaf 12.30 uur, de minimumleeftijd is zestien jaar. Jongeren van tien tot en met vijftien haar richten tijdens het jeugdvogelschieten hun kogels op een vogel van papierschuim.

Connectie

Voor deelname geldt dat een lidmaatschap van de OVE op prijs wordt gesteld. Voor iemand die (nog) geen lid is, maar die een connectie heeft met een familielid dat wel tot het 1500 leden tellende OVE-ledenkorps behoort, strijkt de organisatie de hand over het hart.

Op het feestterrein komt een biertap te staan en zal de band Mama Maffia onder een afdakje zodat de muzikanten ook bij slecht weer door kunnen spelen. Om 20.00 uur is het uit met de pret en dienen de laatste feestgangers het terrein te hebben verlaten. Maar, zoals gemeld, is dit alles nog onder voorbehoud van het verkrijgen van de noodzakelijke vergunning.

Extra ledenavond

Joost Makkink heeft ten slotte nog een mooi nieuwtje. Op vrijdag 22 april 2022 wil de OVE een extra ledenavond houden. Hij hoopt dat tegen die tijd wél weer een grote feesttent mag worden opgebouwd. Alle leden zijn 22 april welkom om, tegen betaling van en een bescheiden bijdrage, te genieten van een gezellige avond met een hapje, een drankje en muziek!

https://www.ove-empe.nl/

woensdag 14 juli 2021

Deel dit bericht