Paasbrunch Zonnebloem Twello Oost in teken van bijzondere vertellingen

Twello- Afdeling Twello van de Zonnebloem heeft vorige week woensdag in een volle zaal van gebouw Irene in Twello een geslaagde paasbrunch georganiseerd. De brunch was door een tiental vrijwilligers voorbereid.

Smakelijke salades, broodjes, warme hapjes e.d. sierden de buffettafel. Maar voordat het zo ver was konden de ruim 60 gasten en vrijwilligers genieten van een optreden van Jan en Gemma Alfrink uit Zutphen. Jan Alfrink, gewezen onderwijzer en ras verteller wist voor de brunch zijn gehoor te boeien met een verhaal over Hersch Ostropoler, de Pools-Joodse equivalent van Tijl Uilenspiegel. De ondeugende streken van Hersch werden door Jan , vertellend met duidelijke stem en articulatie, op een pakkende manier voor het voetlicht gebracht. Zijn vrouw Gemma ondersteunde het verhaal met zang en vioolspel. Na ongeveer 45 minuten konden Jan en Gemma een warm applaus in ontvangst nemen. Daarna konden de gasten, zoals reeds vermeld, genieten van de paasbrunch. Uiteraard was er ook voldoende tijd voor een goed gesprek, zeker niet het minst belangrijke aspect van deze ochtend. Na de brunch volgden nog twee korte verhalen van Godfried Bomans, waarbij Gemma liet zien over een veelzijdig muzikaal talent te beschikken. Aan het eind van de middag bedankte voorzitster Marietje Winterman de zonnebloemgasten voor hun aanwezigheid en de vrijwilligers voor hun inzet. Een speciaal dankwoord, vergezeld door een attentie, was er uiteraard voor het optreden van de vertelkunstenaars.

Foto’s van deze paasbrunch zijn te zien op: http://www.flickr.com/photos/regiovoorstzonnebloem in het album:180328 Paasbrunch Twello Oost

woensdag 4 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws