Peter Jonker van stichting Hatemalo Nepal verzorgt speech

Twello- ‘Gelukkig waren er geen slachtoffers tijdens de aardbevingen in Nepal van april 2015 - hoewel, helemaal kwijt raak je zo’n gebeurtenis nooit - en staat alles, wat met de stichtingsprojecten te maken heeft weer overeind.’

Voorzitter Peter Jonker memoreerde in zijn openingswoord de aardbeving en de desastreuze gevolgen ook voor de projecten van stichting Hatemalo Nepal tijdens de officiële sluiting van de activiteiten van de stichting. Deze vond zaterdag plaats in de openbare bibliotheek van Twello.De aardbeving drukte een stevige stempel op de stichting. Sinds 2010, werkzaam in Nepal, waren de voorgenomen projecten gerealiseerd en zou einde 2015 de stichting worden opgeheven. Dit werd nu februari 2018.

Voorzitter Jonker ging ook in op de werkgelegenheidsprojecten geleid door jonge Nepalezen en desgevraagd materieel als immaterieel gesteund door de stichting Hatemalo Nepal.

‘Of het nou gaat om Nepal, Thailand of allerlei andere zg. Ontwikkelingslanden, daar zijn jonge mensen te vinden met visie, lef en doorzettingsvermogen, die op basis van gelijkwaardigheid met de stichting hebben samengewerkt.’’. Hij citeerde uit de briefwisseling met het bestuur van twee jonge ondernemers. Dev Banjara, initiatiefnemer en directeur van het Niko Agro project, een project dat zich wil richten op de opleiding van jonge boeren, schrijft dat hij blijft doorgaan dankzij jullie motivatie om door te zetten (“your motivation and courage”). Sushant Sigdel, oprichter van Web Development International; met een eigen webwinkel, liet weten dat Hatemalo hem alle kansen gegeven heeft.

Jonker besloot: ‘Hoe bescheiden ook, men mag vaststellen dat de Stichting Hatemalo Nepal een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van mensen in Nepal èn hier (!), dankzij een onbescheiden grote groep mensen van zeer diverse pluimage was dat mogelijk, dank dus daarvoor’.

Van Hatemalo naar El Mundo

Onder de titel ‘Acht jaar Nepal 2010-2018’werd in een PowerPoint presentatie, samengesteld door Martien van Strien en Wiel Palmen, een overzicht gegeven van de werkzaamheden en resultaten van de stichting De presentatie ging naadloos over van stichting Hatemalo Nepal naar stichting El Mundo waar Wiel Palmen voor Nepal en Thailand onderdak gevonden heeft om in Nepal nog twee grote projecten te realiseren: de school voor opleiding jonge boeren en werkgelegenheidsprojecten voor een dorp van dalits, de onaanraakbaren, de laagste kaste in Nepal. Vooral deze laatste groep wil hij onder de aandacht brengen via lezingen en acties. (palme060@gmail.com).

Tot slot van de geanimeerde samenkomst gaf voorzitter Jonker aan Wiel een Boeddhabeeldje mee: ‘Iemand moet op je passen. We reizen graag met je mee.’

woensdag 7 februari

Deel dit bericht