Prachtige start Jamsession Pampus Pop Podium

Posterenk- Ruim 20 (hobby-)muzikanten, de meesten actief spelend in een (rock)bandje, waren afgelopen vrijdagavond improviserend actief tijdens de eerste Jamsession van het Pampus Pop Podium.

Frans Pol heette de aanwezigen welkom namens de initiatiefnemers en daarna gaf Ciska Bruil kort uitleg over hoe de eerste Jamsession wordt ingevuld. Zij nodigde de Polband uit een start te maken om daarna vrij en improviserend een nadere invulling te geven. De Polband startte met het nummer van Bruce Springsteen, Tougher than the rest en vervolgde met het nummer True Love that’s a wonder van Sandy Coast.

Het begin was even wennen aan en vooral met elkaar, maar als snel ontstond er een prachtig en verrassend muzikaal samenspel met vele verschillende bezettingen. De bandleden van de ruim 7 regionale bandjes wisselden elkaar veel af en dat gaf een speciaal effect. Een prachtige combinatie ontstond met de jongste deelnemer en drummer Tije van Bussel (13 jaar) en zijn vader gitarist Rene met om hen heen bandleden van Mama’s Mojo en Polband. Samen brachten zij One Night van Elvis Presley, mooi neergezet door zanger en bassist Henk Pol.

Project `Spelen in een band`

De variatie was groot en zo werden nummers gespeeld van U2, Beatifull Day en Angel of Harlem maar ook kreeg het Nederlandstalige de aandacht met nummers van De Dijk, Ik kan het niet alleen en Van Dikhout met natuurlijk Stil in mij. Natuurlijk ontbrak het changre Blues niet en waar Rene van Bussel sterk inzette met zijn gitaarwerk werd hij prachtig ondersteund door de basgitarist (Erik) en drummer (Rob) van Mama’s Mojo. Er was ruimte voor mooie solo’s voor gitaar maar ook voor Guus Ketelaar die met zijn mondharmonica prachtige en meeslepende blues klanken wist neer te zetten. Ook de gitarist van Mr. Jingles, Marco stapte regelmatig in en samen met de gitaristen van Mama’s Mojo werden mooie nummers neergezet van Fleetwood mac. Met veel overgave en plezier wist Ciska (frontwomen) Mama’s Mojo de aloude Janis Joplin neer te zetten met het nummer Me and Bobby Macgee. Ook maakte zij samen met de zangeres van The Wurlitzers (Karin) een paar mooie nummers. Rond 23.30 uur werd de Jamsession afgesloten en de muzikanten toonden zich allen bijzonder tevreden. Het Pampus Pop Podium is een initiatief van 5 oud voorzitters van Pampus met als doel om de hobby Popmuzikant een extra podium te geven en daarbij vooral ook de jeugd te betrekken. Zo is het project ‘ Spelen in een Band’ gestart waar jongelui in de leeftijd van 11 tot en met 17, die al een instrument bespelen, de mogelijkheid krijgen samen te spelen in een (Pop)Band.

Alle scholen in de Gemeente Voorst zijn daarvoor benaderd en de eerste aanmeldingen komen binnen. Op zondagmiddag 4 februari vindt de eerste meespeelmiddag plaats in Pampus en binnenkort wordt in het Voorster Nieuws daarover meer informatie gegeven. In het weekend van 25 en 26 augustus 2018 viert Pampus haar 50 jaar bestaan en daar zal ook het Pampus Pop Podium van zich laten horen.

woensdag 6 december

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws