Presentatie zwangerschap en bevalling

Twello- Dinsdag 12 december verzorgt Krista Kleine Koerkamp, ZwangerFit® docente en bekkenfysiotherapeut van de Boombosch een presentatie in zwembad de Schaeck over zwangerschap en bevalling. Zaken die aan bod komen zijn o.a. het bekken, de lage rug, bekkenbodem en ademhaling. Deze informatieavond wordt gehouden in het zaaltje van het zwembad op aansluiting van de les ZwangerFit-Aqua® die elke dinsdagavond en vrijdagochtend in het bad gegeven wordt.

Elke 2 maanden staat deze presentatie op het programma. Zwangere vrouwen kunnen hier kosteloos bij aanwezig zijn, ook partners zijn van harte welkom.

In 2018 staan ook al 2 data gepland voor de presentatie: 6 februari en 3 april. De starttijd van de informatieavond is 19.45 uur.

Eventueel is het mogelijk 2 theorielessen te volgen bij de Boombosch Zwangerfit®, waarbij verder in zal worden gegaan op de bevalling en de ademhalings-ontspanningstechnieken om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en de periode daarna.

Hierover zal tijdens de informatieavond meer verteld worden.

Trainen in het water

ZwangerFit®Aqua is een training in water voor gezonde zwangere vrouwen ter verhoging van de conditie. In conditie blijven tijdens de zwangerschap heeft verschillende voordelen. Tijdens de zwangerschap draagt de vrouw extra kilo’s mee. Dit vergroot de belasting van de rug. Spierversterkende oefeningen kunnen ertoe bijdragen om het extra gewicht beter te kunnen dragen. In het water zorgt de opwaartse kracht ervoor dat het zwangerschapsgewicht verlicht wordt, waardoor de oefeningen op een prettige manier uit te voeren zijn. Ook worden de gewrichten minder belast in het water.

Speciale aandacht is er ook voor versterking van het bekken en de bekkenbodem.

Daarnaast is het uitwisselen van ervaringen met andere (aanstaande) moeders niet alleen leerzaam, maar zeker ook gezellig.

Zwembad de Schaeck heeft 3 instructrices die met succes de ZwangerFit®Aqua-training hebben gevolgd. Zij verzorgen de lessen op verantwoorde wijze.

Voor alle zwangere dames die willen meedoen is ruimte, dus u hoeft zich niet op te geven. Wat wel belangrijk is, is om het intake-formulier in te vullen voordat u voor de 1e keer komt meedoen. Deze is te vinden op de website van Zwembad de Schaeck.

De les is op dinsdagavond van 18.45 – 19.15 uur en op vrijdagochtend van 10.00 – 10.30 uur.

woensdag 6 december

Deel dit bericht