Richard Hulleman 50 jaar muzikant

Twello- Tijdens het muziekweekend van Cadenza werd Richard Hulleman gehuldigd voor zijn vijftig-jarig lidmaatschap. Volgens voorzitter Martijn van der Veer “Een bijzonder, rustig, trouw en muzikaal persoon.”

Richard werd lid van St. Caecilia in 1967 op tienjarige leeftijd. Hij begon met lessen bij Wim Diks en later zijn zoon Edwin. Repetities waren toen nog in het slachthuis van Homburg. Richard begon op ongestemd slagwerk. Vroeger was het marcheren op straat een belangrijke taak van een muziekvereniging. Het was belangrijk om zeer strak te slaan en daarvoor was grote discipline nodig. Iets wat je nu nog steeds bij hem terugziet.

Later kwam Jan Houtkamp als dirigent en deden de melodische instrumenten hun intrede. De eerste marimba’s en xylofoons kwamen. Toen nog van die kleine exemplaren waarmee je op straat kon lopen. Gedreven als ze ook toen al waren werd er naast de repetities ook thuis keihard geoefend. Hans, Henk, Ben en Richard gingen daarvoor naar Deventer. Richard en zijn vrouw Astrid woonden daar toen met de kinderen in een nogal gehorig huis.
Richard heeft veel melodisch gespeeld. Tegenwoordig speelt hij allerlei percussie-instrumenten. In 1984 werd hij bestuurslid. Circa twee jaar later werd hij penningmeester, iets wat hij ruim 18 jaar op vernieuwende wijze heeft gedaan. Hij zette de boekhouding om van papier naar computer. En die opzet wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt.
In 2001, midden in de MKZ-crisis, kwam Richard met het idee om het voorjaarsconcert niet af te lasten. Maar juist door te laten gaan en om te dopen in een benefietconcert. Met de opbrengst konden de getroffen boeren een mooie attentie krijgen.
Richard is trouw aan de muziek. Al 50 jaar gaat hij elke donderdag op pad. Zijn vrouw Astrid weet niet beter. In de beginjaren heeft ze weleens geraagd of hij gezellig mee wilde naar de koopavond in de stad, maar altijd was het antwoord “Nee, ik heb muziek.” Voorzitter Martijn van der Veer bedankte Richard voor zijn inzet en overhandigde hem een mooi speldje. De leden van Cadenza hopen dat Richard er voorlopig zeker tien jaar aan vast plakt.

woensdag 5 juli

Deel dit bericht