Roparun komt toch naar Voorst

Voorst- Het was nog wel spannend of de organisatie de Roparun naar Voorst kon halen. In verband met de aanleg van de rondweg in Voorst, had de organisatie van de Roparun besloten om de route na de Hoven links af te laten slaan de Tondensestraat in richting Tonden. Voorst heeft contact gezocht met de routecommissie van de Roparun en met Petra Raemakers van wegenbouwer Libregts/Bam en in goed overleg is het hen gelukt om de teams naar Voorst te loodsen.

Voor wie niet weet wat de Roparun is. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren en op die manier geld ophalen voor mensen met kanker. Deze marathonloop wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Eerste Pinksterdag, zondagavond 20 mei, komt de Roparun naar Voorst. De renners lopen vanuit Zutphen over de Rijksweg naar Empe, via de Rijksstraatweg linksaf de Hezeweg in richting Loenen. Voorst gaat deze helden aanmoedigen en wel bij café Radstaake aan de Rijksstraatweg te Voorst. Er zijn weer tal van activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Tijdens het bekende Rad van Avontuur met haar humoristische presentatrice zijn vele mooie prijzen te winnen.

Naast het aanmoedigen van de teams is er veel muziek. Er zijn optredens van de band Overload, de rockende Ier Mark Gilligan, Guido van Heuvelen en een Mistery Guest. De muzikanten treden belangeloos op. Het aantal sponsoren die ons elk jaar ondersteunen is dit jaar enorm toegenomen en daar is de organisatie van de Roparun Friends Voorst, die deze avond geheel vrijwillig organiseert, erg blij mee. Vorig jaar was de opbrengst van de avond 1100 euro en de Roparun Friends Voorst wil dit jaar dat bedrag overklassen. De opbrengst van deze avond gaat naar de stichting Roparun.

Volop gezelligheid en sfeer op zondag 20 mei vanaf 21.00 uur bij café Radstaake in Voorst. Iedereen is van harte welkom. Toegang is vrij maar wij verwachten wel een kleine donatie voor het goede doel.

woensdag 16 mei

Deel dit bericht