Samenloop voor Hoop; een intense belevenis en bijzonder succesvol!

Twello- De woorden van burgemeester Jos Penninx en Jan Terlouw, beiden als ambassadeur verbonden aan de Samenloop voor Hoop Twello, zullen nog lang worden meegedragen door de deelnemers en bezoekers aan de Samenloop. ‘Het gaat om waarde, niet om winst’, waarmee Jan Terlouw doelde op een huidige maatschappij, waarin de focus zich vooral richt op geld. Maar juist dit weekend ging het voorál om waarde. Sámen lopen en met elkaar een doel voor ogen; het blijven ondersteunen van onderzoek naar kanker om deze ziekte de wereld uit te helpen. Al zou dat laatste de grootste winst zijn, het bereikte eindbedrag is in ieder geval een grote bijdrage hieraan. Een hevig geëmotioneerde voorzitter Fred Meeuwsse kondigde tijdens de slotceremonie het voorlopige eindbedrag aan; € 70.674,87 !!!

De voorzitter had nog meer goed nieuws. De kinderloop, waarbij kinderen hun eigen 24 minuten liepen, leverde het enorme bedrag van € 4.950,- op en deze gelden worden gedoneerd aan het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht.

Het KennisCentrum Oncologie te Deventer (KCO), welke dit weekend haar diensten en expertise beschikbaar stelde en in de regio hét centrum is, waar patiënten en naasten veel ondersteuning kunnen krijgen, gaat € 5.000,- ontvangen.

De opening van de 24uurs wandelestafette

De sirene loeide zaterdagmiddag over de velden van SV Twello aan de Zuiderlaan. Het startsein voor de eerste SamenLoop voor Hoop Twello. Voorafgaande aan de sirene, landden om 13.45 uur enkele parachutisten, afkomstig van het nabij geleden vliegveld Teuge. De parachutisten overhandigden op deze zeer ludieke wijze de Samenloop-vlag aan de initiatiefneemster Petra Rabelink en nadat zij de vlag in top had gehesen, ging de 24uursloop van start.

Ereronde en eregasten

De wandelestafette begon met een ereronde, waarbij de eregasten – samen met hun familie en dierbaren – de kleine ronde liepen, onder muzikale begeleiding van musici van de muziekverenigingen Excelsior en Cadenza. Daarna volgde een lange rij van deelnemende teams, welke aan de bezoekers werden voorgesteld door de ceremoniemeester, de heer Van Blommestein.

De eregasten waren de mensen met allen hun eigen verhaal en beleving, omdat ze of ziek waren geweest òf nog steeds vechten tegen de ziekte kanker. Voor hen werd ook extra gezorgd. Een eigen tent en tal van gratis voorzieningen en diensten, zoals een kapster, schoonheidsspecialiste, masseur en pedicure. Daarnaast werd hun een lunch en diner aangeboden.

Moment van bezinning

Rond 23.00 uur werden alle aanwezigen bijeen geroepen op het veld bij het podium, waarbij musicus Paul Smithuis met zijn dwarsfluit een bijzondere sfeer wist te creëren. Het werd muisstil op het sportcomplex van SV Twello, waar vele honderden mensen hun eigen moment van bezinning konden hebben. De teamcaptains stelden zich voor het podium op, waarbij hun brandende fakkels in het donker voor een bijzonder schouwspel zorgden. Een aantal sprekers vertelden hun verhaal of dat over hun dierbaren, lazen een gedicht voor of juist een kort relaas over het gevecht wat ze voerden tegen de ziekte kanker. Het vatte op een bijzondere wijze samen, waarvoor een ieder dit weekend aanwezig was.

Kaarsenceremonie

Na deze bijeenkomst gingen de teamcaptains met hun fakkels voorop in een stilteronde. De teams en een ieder die dat wilde, konden meelopen in de lange stoet welke zich vormde. Maar liefst 5.000 kaarsenzakken met brandende kaarsen begeleidden de wandelaars langs de wandelroute. Opnieuw was er een adembenemende stilte, waarbij al wandelend door menigeen de teksten op de kaarsenzakken werd gelezen, om aan het einde van de ronde te worden onthaald door de teamcaptains, welke met hun fakkels een erehaag vormden voor de wandelaars.

Kinderloop en kraampjes

De kinderloop was ervoor, om de jongere kinderen een mogelijkheid te geven, op hun eigen wijze mee te doen en bij te dragen aan het doel van de Samenloop. Zij en hun leerkrachten hadden eigen acties op touw gezet om zich te laten sponseren voor deze loop. Zij liepen tijdens de Samenloop 24 minuten, waarbij ze werden vergezeld door een clown maar ook anderszins werden vermaakt door allerlei leuke acties en manifestaties, zoals schminken, ballonkunst en een groot springkussen.

De volwassenen hadden langs de route hun kraampjes opgesteld, waar zij spullen verkochten. Van aardewerk tot sieraden, van flesjes water tot broden als ook konden deelnemers deelnemen aan verlotingen. Uiteraard met het doel om extra inkomsten te vergaren voor het KWF.

Het bestuur van de Samenloop voor Hoop Twello wil alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en bezoekers enorm bedanken voor hun bijdragen aan dit evenement, in welke vorm dan ook! Doordat zovelen met elkaar hebben samengewerkt, was de Samenloop bij voorbaat al succesvol.

Hebt u de Samenloop gemist en wilt u toch een steentje bijdragen aan de missie?

Doneren is nog steeds mogelijk! Uw bijdrage kunt u doen middels overschrijving op rekeningnummer NL44 RABO 0327 2591 24 t.n.v. KWF SamenLoop voor Hoop Twello. Bij voorbaat hartelijk dank!

woensdag 11 juli

Deel dit bericht