Sint in Nijbroek

Nijbroek- Op zaterdag 25 november is sinterklaas aangekomen in Nijbroek. Hij was al eerder op de daken gesignaleerd om cadeaus in schoentjes te stoppen, maar op zaterdag 25 september kwam hij ’s middags. Zoals inmiddels de gewoonte is had hij weer een bijzonder vervoermiddel uitgekozen. Een trekkertrek-trekker deze keer. Sint en zijn pieten zetten de kinderen en hun ouders op het verkeerde been door niet, zoals gebruikelijk, vanaf Breestuk aan te komen maar vanaf de Middendijk.

De kinderen en hun ouders zijn achter sint aangelopen naar het dorpshuis. Natuurlijk deelden de pieten al volop strooigoed uit. De kleine kinderhandjes waren soms te klein.

Bij het dorpshuis werd sint welkom geheten door de voorzitter van het dorpshuis; Tom Vissers. Daarna was er in het dorpshuis volop gelegenheid voor sint en zijn pieten om een praatje te maken met de kinderen. De kinderen die niet aan de beurt waren bij sint mochten de cadeautjes die zij graag wilden krijgen opplakken op een zak van papier. Tegen 4 uur had sint alle kinderen gesproken en was er voor hen een cadeautje waarna ze moe maar voldaan naar huis gingen.

’s Avonds om 8 uur was het dorpshuis weer goed gevuld. Dit keer met volwassenen en grotere kinderen. Zij beproefden hun geluk bij de Bingo. Met 27 prijzen keerden velen naar huis met een leuk aandenken aan de sinterklaasbingo.

woensdag 29 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws