Slagwerkers Cadenza Twello Nederlands Kampioen

Twello- Met een indrukwekkend optreden, een staande ovatie en vele complimenten van de jury heeft het ensemble beslag gelegd op de Nederlandse titel in de hoogste divisie.

Na een lange voorbereiding, waarin er hard werd gewerkt aan een uitdagend programma werd de groep zaterdag beloond met de titel en zeer lovend jurycommentaar. Na de laatste noot klonk een staande ovatie van het publiek in het theater is Assen. Het programma van de Twellonaren bestond uit zeer diverse en complexe werken, wat kon rekenen op grote complimenten en maar liefst 96 punten van de jury. De overwinning werd zaterdagavond, samen met de meegereisde supporters, goed gevierd in de Molenschuur. De tweede en derde plek waren voor ensembles uit Appingendam en Apeldoorn.

Cadenza begon met de bewerking van 7 Mindgames van Kaz Rodriguez. Een spectaculaire drumsolo door Ruud Evenboer baarde opzien; “Een geweldige groove, super drums en wat een sound; het klinkt te gek!” waren de commentaren van de drie juryleden. Maar ook vibrafoonspelers Ruben Maathuis en Koen Vosmeijer konden rekenen op complimenten voor hun solo bij het stuk Lingus van de Amerikaanse band Snarky Puppy. “Mooie solo van de vibrafoons, top! Ik geniet en stop met schrijven” aldus de jury. Naast de solisten viel ook de prestatie als groep in de smaak bij de overige stukken van Eric Peel en een spektakelstuk van eigen lid Ruben Maathuis. De muzikale kwaliteit en complexiteit lag volgens de jury enorm hoog en de stukken werden erg knap en adembenemend gespeeld. “ De slagwerkers spelen stukken van een zeer hoog niveau en zoeken iedere keer de uitdaging op.”

Ook dirigent Robbert Houtkamp was uitzinnig en zeer tevreden: “Dit is een groep die al heel lang bij elkaar is. Het is een hechte familie waar iedereen zich bij thuis voelt. Naast alle gezelligheid werken we ook nog eens keihard en dat heeft zich vandaag uitbetaald”. Als Robbert gevraagd wordt naar de volgende uitdaging vertelt hij eerst op vakantie te gaan in Thailand. “Daarna kijken we weer waar we naartoe werken. In ieder geval gaan we voor een mooi bevrijdingsconcert op 5 mei aanstaande”.

woensdag 12 februari

Deel dit bericht