Snertwandeltocht

KLEIN AMSTERDAM- Buurtschap Klein Amsterdam (gemeente Voorst) heeft een zeer actieve buurtvereniging. De saamhorigheid die er heerst geeft een goede basis om samen diverse activiteiten te organiseren, waaronder de jaarlijks terugkerende snertwandeltocht. Deze wandeling staat op de KWBN wandelagenda als officieel wandelevenement in Nederland. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 15 oktober.

De uitvalsbasis is boerderij/zaal De Diederik aan de Gravenstraat 30 te Voorst, vanwaar diverse routes uitgezet zijn. Halverwege deze routes is een rustpunt ingericht waar de gelegenheid is om even te zitten, te toiletten en iets te nuttigen om daarna de tocht te vervolgen en te eindigen bij startpunt De Diederik. Ook hier is voor de liefhebber een kop warme snert met roggebrood te verkrijgen.

Er kan gestart worden vanaf 8:30 uur. De kosten bedragen € 2,50 per persoon voor leden van de KWBN en voor niet leden kan er gestart worden voor een kleine bijdrage van € 3,50 per persoon. De tocht zal de wandelaar leiden over deels verhard en deels onverhard, gevarieerd terrein waarbij onder andere het natuurgebied de Empese en Tondense Heide wordt aangedaan. Honden zijn bij deze wandeling toegestaan, mits deze aangelijnd zijn.

Buurtvereniging Klein Amsterdam viert dit jaar haar 30 jarig bestaan. In het kader hiervan wordt er een feestelijk tintje aan de middag gegeven. Iedereen is van harte uitgenodigd om er samen een gezellige dag van te maken.

De organisatie heeft haar uiterste best gedaan om, ook voor de meer met de omgeving bekende wandelaar, een verrassende tocht uit te zetten. Dus trek stevige schoenen aan en kom genieten van (on)bekend terrein. Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina: www.facebook.com/bvkleinamsterdam of op onze site www.kleinamsterdam.tk

woensdag 4 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws