Spetterende opening PlantXperience Schoneveld Breeding

Wilp-Achterhoek- Op vrijdag 14 juni vond in Wilp de officiële opening plaats van het gloednieuwe complex van Schoneveld Breeding, PlantXperience genaamd. Het bedrijf was tot eind vorig jaar gevestigd aan de Dernhorstlaan in Twello en kampte al jaren met ruimtegebrek. Op de nieuwe locatie is veel geïnvesteerd in duurzame groei, zowel bij de bouw als in alle productieprocessen én in de toekomst.

Op vrijdag waren er klanten, kwekers en relaties vanuit alle werelddelen uitgenodigd en aanwezig. Na de ontvangst opende directeur/eigenaar Peter van de Pol met een welkomstwoord, in het Nederlands, Engels en zelfs een stukje in het Swahili, want ook was er een delegatie aanwezig vanuit de productielocatie in Tanzania, die deze dag zelf het 10-jarig bestaan vierde. De gehele openingsceremonie was er een online verbinding met Korfovouni Tanzania. Ook werd er een compilatie vertoond van, zoals Peter verwoordde, “mijn team”, korte shots van alle medewerkers in Wilp, de locatie in Twello, en in Tanzania, samengebracht in anderhalve minuut.

Na dit eerste welkom was er een programma onder leiding van Pepijn Schoneveld, zoon van oprichters Patty en Rens Schoneveld en een inmiddels bekend cabaretier en acteur.
Op humoristische wijze leidde Pepijn het programma en hield verschillende interviews met medewerkers die nog maar kort of heel lang werken bij het het bedrijf. Tijdens die interviews kwamen onderwerpen aan bod zoals betrokkenheid, betrouwbaarheid, ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling, veredeling toen en nu en moderne research. Aansluitend gaf Pepijn nog een hartverwarmende en hilarische terugblik vanaf zijn jeugd in de kassen van toen tot en met de overname van het bedrijf door Peter van de Pol in 2007.

Daarna werd de nieuwe bedrijfsfilm getoond die opgenomen is door de ogen van een jong meisje dat zich afvraagt waar planten eigenlijk vandaan komen. Het slot van deze film was het begin van de eigenlijke opening. De slotscène was opgenomen bij de Jumbo in Twello waar het meisje een cyclaam kocht. Op hetzelfde moment was ook Mels van de Pol daar, zoon van Peter en Danielle van de Pol. Ook hij kocht een cyclaam. De film eindigde met die scène, waarna tijdens het applaus van alle aanwezige gasten Mels het bedrijf binnenfietste zonder cyclaam, want die was hij “vergeten”. Op het scherm werd een online bestelling geplaatst waarna de vergeten cyclaam met een drone de kas werd binnengevlogen. Op het moment dat Danielle van de Pol de cyclaam van de drone pakte klonk er een knal en kwam er een regen van confetti vanaf boven naar beneden, een kippenvelmoment voor de aanwezige gasten en alle medewerkers die bij de opening aanwezig waren.

Na deze prachtige openingsact werden de gasten in groepen rondgeleid langs verschillende informatiepunten door de corridor rondom de kassen waarbij ze uitleg kregen over de gewassen, duurzaamheid, gesloten waterkringloop, research en opleidingsmogelijkheden. Daarna was het tijd voor bijpraten met feestelijke hapjes en drankjes, waarbij ook hier weer het accent lag op puur natuur en gezond.

Personeels- en familiedag zaterdag 15 juni
Op Zaterdag 15 juni was er een speciale personeels- en familiedag om alle medewerkers in de gelegenheid te stellen hun familie het bedrijf en hun eigen werkplek te laten zien. Na het welkomstwoord van Peter waren er cadeaus van de familie van de Pol, vanuit Tanzania en van de familie Schoneveld met wederom een speech door Pepijn. Persoonlijke cadeaus en persoonlijke woorden met de nadruk op het familiaire karakter van dit zo groot geworden bedrijf. Daarna was er ruimte voor persoonlijke rondleidingen door het bedrijf, waarna er heerlijke broodjes werden geserveerd in onder andere de “ballenbar”.

Bijzonder familiebedrijf
Zowel op vrijdag als op zaterdag was het familiegevoel duidelijk voelbaar en waarneembaar.
Zoals Pepijn het verwoordde: “een grote-mensen-familiebedrijf..”
Zoals Peter van de Pol het verwoordde: “mijn mensen”
Zoals medewerkers het verwoordden: “ons bedrijf”

woensdag 19 juni

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws