Sprankelende tweede editie Beekzichtconcert

Voorst- De voorzitter van de Voorster fanfare zei het vorig jaar al na afloop van het eerste ‘Beekzichtconcert’ : “Het is goed bevallen op deze locatie, we gaan aan de slag om het volgend jaar wat grootser aan te pakken.” Dat is gelukt. Zondagmiddag werd het tweede concert op Beekzicht gehouden met optredens van Fanfare Korps Voorst, Zangkoor Zingt den Heer en Brassband Gelderland. De goede band tussen het Fanfare Korps Voorst en het stichtingsbestuur van Landgoed Beekzicht leidde ertoe dat het Fanfare Korps opnieuw een geweldig parkconcert kon organiseren op dit fraaie landgoed in een prachtige tent van het bekende tentenverhuurbedrijf De Weerd uit het dorp Voorst.

De grote tent was helemaal gevuld met muziek en zangliefhebbers.
Willem de Beaufort heette iedereen van harte welkom en gaf op zijn beurt het woord aan de voorzitter van de stichting landgoed Beekzicht Chris Kalden. Die benadrukte nogmaals een van de opdrachten van de stichter van het landgoed Louis Bos van Rosenthal: Probeer een band met de Voorster gemeenschap op te bouwen. “Met het Fanfare Korps Voorst en dit concert tot een traditie te maken, verstevigen we die band,” aldus Kalden.

Olifant
Het fanfareorkest onder leiding van Alfred Willering opende het concert en trakteerde het publiek op een licht en gevarieerd muziekprogramma waaronder ‘De Bosch van Rosenthal Marsch’. Dit muziekstuk is gevonden in het familiearchief van jonker Bosch van Rosenthal, de grondlegger van Stichting Beekzicht Voorst. De oorspronkelijke compositie is voor piano geschreven en inmiddels voor fanfare bewerkt door haar eigen dirigent Alfred Willering. De stemming bij het publiek zat er meteen in en swingde gezellig mee. Na prachtige majestueuze klanken met drie solisten op trompet, hoorn en sopraansaxofoon in ‘Dogon’, de concertmars ‘Abschied der Slawin’ volgde een schitterende bewerking van Hans Zimmers filmmuziek uit ‘Crimson Tide’.
In ‘Two worlds’ van Phil Collins uit de Disneyfilm Tarzan kwamen de wilde dieren in Voorst tot leven. De muzikanten in dit aanstekelijke poprock muziekstuk lieten het zo geloofwaardig klinken alsof er echt een olifant door de bossen van het landgoed liep.
Het gedeelte door de Voorster muziekvereniging werd afgesloten met een authentieke- en een jazzy rockstijl- blues in ‘The blues factory’ gevolgd door het swingende up-tempo compositie ‘Make my day’.
Zangkoor Zingt den Heer
Deze editie had Fanfare Korps Voorst speciale gasten uitgenodigd. Uit het eigen dorp trad het gemengde zangkoor Zingt den Heer op onder leiding van Maarten Romkes. Het koor opende met het wiegeliedje ‘An Evening’s Pastorale’ gevolgd door het prachtige ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen. Dat het koor de Franse taal ook goed beheerst was te horen in Plaisir d’amour en Cantique de Jean Racine. Na het rustige wiegeliedje Sweet and Low en een kerkelijk lied werd het zang gedeelte afgesloten met Madrigal of Joy; een vrolijk lied van blijdschap, liefde en van vreugde. Erg toepasselijk voor deze middag!

Brassband Gelderland
De middag werd muzikaal afgesloten door Brassband Gelderland. De leden van dit orkest komen uit tal van plaatsen in Gelderland en spelen onder leiding van André Vulperhorst.

Een brassband herken je gemakkelijk aan de rijke koperklank. De unieke balans tussen scherp en zacht koper kenmerken de prachtige brassbandklank zoals te horen in ‘Chalk Farm’ en ‘Stal Himmel’. De zon brak door tijdens de swingende Latijns-Amerikaanse klanken met bugel solo in ‘Valero’. Gevolgd door ‘Light as air’, muziek uit de film ‘Zorro’ en het bekende In the Hall of the Mountain King van Peer Gynt met bastrombone solo. Mythische klanken uit ‘Game of Thrones’ en herkenbare klanken van ‘Coldplay’. Tot slot ‘Vitae Lux’ een lyrisch werk met solo’s voor cornet en bugel en als uitsmijter de mars ‘Slaidburn’ uit de film The full monty.

Voorst daar zit muziek in!
De beloofde fijne mix van diverse muzikale klanken werd helemaal waargemaakt! Een concert op een unieke locatie in het dorp Voorst dat je zeker niet mag missen en volgend jaar zeker haar 3e editie gaat beleven. Speel je zelf een instrument en of wil je graag ontdekken waar jouw muzikale passie tot uiting kan komen neem dan gerust eens een kijkje op een repetitieavond van de fanfare. Meer informatie op www.FanfareKorpsVoorst.nl of volg het korps op Facebook. Voorst daar zit absoluut muziek in!

woensdag 5 juli

Deel dit bericht