Steun petitie tegen ontslag buurtbus-chauffeurs Deventer, Twello, Terwolde en Epe

REGIO- De buurtbus lijn 170/171 rijd al vele jaren vanaf Deventer door Twello, Terwolde en Epe waar o.a. veel scholieren en senioren gebruik van maken. Deze buschauffeurs maken altijd tijd voor een praatje, zijn vriendelijk en behulpzaam wat elke reiziger als prettig ervaart.

Al enkele jaren rijdt Martine Broers met de buurtbus vanuit Terwolde naar het Deventer station. Ideaal want verder rijden er in Terwolde geen bussen. In de donkere wintermaanden hoeven scholieren niet op de fiets in het donker over een onbelichte dijk te fietsen richting Deventer.

De buschauffeurs die al meer dan 10 jaar op deze buslijn zitten zijn altijd op tijd en kennen bijna alle busreizigers van gezicht. Ze zetten je zelfs af op de gewenste plek op de route. Zo werd er laatst nog een oudere vrouw die slecht ter been was met haar boodschappentassen voor de deur afgezet. Geweldig dat dit in ons dorp kan en gedaan wordt.

Tot grote verbazing van alle busreizigers worden deze chauffeurs met ingang van 14 december abrupt ontslagen omdat ze vervangen worden door goedkopere werkkrachten waarvoor Syntus subsidie krijgt.

Onbegrijpelijk zegt buurtbus gebruikster Martine: Waarom deze mensen ontslaan terwijl iedereen juist zo tevreden en blij met ze zijn? Ze kan dit niet aanzien want ondertussen heeft ze een leuke band opgebouwd met buschauffeurs Theo, Peter, Albert en buschauffeuse Gerrie. Martine heeft het hef in eigen handen genomen en een handtekening actie opgezet. Met deze handtekeningen wil ze het hoger op zoeken bij de provincie om aandacht te vragen voor het behoud van de huidige buschauffeurs in deze kernen. De handtekeninglijsten heeft Martine ophangen in diverse bussen en bij de lokale supermarkten. Deze lijsten waren in no-time vol met handtekeningen van mede passagiers en bewoners. De dorpsbewoners steunen deze actie van Martine van harte en zetten spontaan handtekeningen.

Steunt u ook het behoud van deze huidige buschauffeurs in onze dorpen? Teken dan online de petitie tegen ontslag van deze buurtbus chauffeurs op https://www.petities.com/steun_petitie_tegen_ontslag_buurtbuschauffeurs_lijn_170171

woensdag 4 december

Deel dit bericht