Stormschade hakt er stevig in bij de verzamelaars voor de rommelmarkt

Terwolde- Tijdens de storm van 18 januari is de schuur die door de eigenaren voor opslag van de spullen van de rommel- en antiekmarkt in Terwolde ter beschikking was gesteld, bijna volledig verwoest. Dat betekent natuurlijk in de eerste plaats een ramp voor de eigenaren van de loods, maar ook de rommelmarktcommissie zit nu met een levensgroot probleem. De schade voor de rommelmarkt is heel groot mede door asbest deeltjes die tussen de spullen zijn gekomen. De gehele opslagschuur/sorteerruimte moet als verloren worden beschouwd. Natuurlijk leven de mensen van de rommelmarkt (en daarnaast eigenlijk alle inwoners van Terwolde en Nijbroek erg mee met de familie Veldwijk.

De verzamelaars hadden juist al veel meer opgehaald dan voorgaande jaren maar zij moeten vrezen dat alles verloren is gegaan door de asbest die er nu tussen zit. Zij mogen er momenteel niet bij. De commissie heeft tijdelijke opslagruimte gevonden zij hopen dat de rommelmarkt op 19 mei doorgang kan vinden. Zij hebben samen met de gedupeerde familie Veldwijk even stevig adem gehaald en hebben inmiddels de mouwen opgestroopt en de schouders er onder gezet om toch weer tot een succesvolle rommelmarkt te komen, welks opbrengst, zoals bijna iedereen weet, ten goede komt aan het onderhoudsfonds van de plaatselijke Cosmas en Damianus kerk. De vrijwilligers halen graag de spullen op. Men kan bellen : 0571291074, 0553231711, of 0553231261.

Voor de langere termijn zoeken zij een opslag/sorteer ruimte in de omgeving van Terwolde wie ons daarbij kan helpen verzoeken we contact op te nemen met Evert Slijkhuis 0571291074.

woensdag 7 februari

Deel dit bericht