‘Streetwise’ project op De Kopermolen

Klarenbeek- De maandag na de herfstvakantie stond op De Kopermolen in het teken van verkeer. In alle groepen werden door trainers van de ANWB ‘Streetwise’ lessen gegeven. In alle groepen werd het ‘Streetwise’ project als zeer leerzaam en praktisch ervaren.

Groep 1 en 2 mochten in de nieuwe speelzaal het verkeer naspelen. Kinderen waren een auto, scooter, trein of fietser. Ze volgden diverse routes, waarbij ze o.a. een echt verkeerslicht tegenkwamen.

De kinderen van groep 3 en 4 hebben geleerd waarom ze een gordel om moeten doen in de auto, hoe je moet oversteken bij een zebrapad of tussen geparkeerde auto’s vanaf de stoep en ze hebben een ogentest gedaan. Het leukste was natuurlijk dat ze mee mochten rijden in de elektrische ANWB auto!

Groep 5 en 6 hebben veel geleerd over de remweg van henzelf, maar vooral die van een auto. Ze hebben o.a. geleerd dat wanneer je goed oplet, je één seconde reactietijd nodig hebt om te remmen. En door een spectaculaire test, hebben ze gezien dat een auto die 50 km. per uur rijdt, zo’n 14 meter verder is gereden in die ene seconde. Ook werd er veel aandacht besteed aan het belang van het zitten in een autostoeltje.

Groep 7 en 8 ging aan de slag met het programma ‘Trapvaardig’; heb jij je fiets onder controle? En als je naar het voortgezet onderwijs gaat en een zware rugtas om hebt… Lukt het dan ook allemaal nog?! Ook werd er aandacht besteed aan hoe lang je remweg is op de fiets en hoe je moet voorsorteren. Het filmpje over gebruik van een mobiel op de fiets heeft enorm veel indruk gemaakt. Met name het verhaal van Tommy Boy.

woensdag 1 november

Deel dit bericht