Succesvol Peco Tug’s of War-weekend

TEUGE.- Afgelopen weekend was wederom het jaarlijkse traditionele touwtrekweekend bij SJW Peco. Het weekend begon vrijdag 27 september 2019 met de eindcompetitie van de Federatie Vrije Touwtrekkers onder de leiding van scheidsrechter Henk Meijer en jurylid Bart Schiphorst. Het was hier spannend omdat SJW Peco voor aanvang op de 2e plaats stond. Na diverse trekbeurten tussen Boerhaar, Vriezenveen en Peco werd uiteindelijk Peco eerste van deze eindcompetitie.

Zaterdagavond 28 september was het de beurt aan het 3 bonden toernooi ,TTO, FVT en NTB. Op deze gelukkig droge avond kwamen er 18 teams uit alle windstreken van Nederland voor een sportieve avond. Eindstand van dit driebondentournooi was: 1. Veense Boys, 2. Koapman en 3. Vorden.

Zondagmorgen 29 september regende het pijpenstelen in Teuge en was natuurlijk het touwtrekveld redelijk drassig geworden, maar droog genoeg voor de wedstrijden die op deze zondagmiddag plaatsvonden tijdens het ongetrainden toernooi. Dan mogen er 2 getrainde touwtrekkers samen met 4 ongetrainden personen samen een team vormen om tegen andere teams te strijden. Ondanks als de regen welke gevallen was kwamen de teams in vol ornaat om een gezellige en sportieve middag samen te hebben. Tijdens de trekbeurten Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Joop Veldhuis en jurylid Gerben Schipper kon men getuige zijn van gezellige en fanatieke wedstrijden. Hier eindigden op de 1e plaats Olde Rukkers, de 2e prijs werd in ontvangst genomen door het mixteam van de Stroboeren (met een viertal dames in hun gelederen), de 3e prijs ging naar Het Woudhuis, 4e plek was voor het thuisteam van Peco, de 5e plaats ging naar de heren van Sappige Sappie, de 6e plek werd bezet door de Twello Trekkers. Deze jeugdige groep mocht ook de sportiviteitsbeker in ontvangst nemen . Een koud, regenachtig maar gezellig touwtrekweekend in Teuge

woensdag 2 oktober

Deel dit bericht