Teugkijken op mooi feest

Voorst- Het zit er weer op: drie dagen feest vieren. In de feesttent werd het Volksfeest geopend met het kidsfestival. Een dolle boel, waar zelfs burgemeester Penninx even kwam kijken.

Aansluitend vond de vrijdagmiddagborrel en barbecue plaats. De 166 deelnemers waarvan 28 kinderen, genoten in de zon van een heerlijke barbecue op het buitenterras: iets nieuws bij het Volksfeest. Het terras was aangekleed met parasols en een buitentap. Later op de avond verplaatste men zich naar binnen waar de avond werd voortgezet met machtige muziek van de vrouwenband Steam.
De zaterdag ging van start met de oldtimertrekkertoertocht. Om 13.30 gevolgd door het vogelschieten. Schutterskoningin Jolanda loste het eerste schot. De band Slamm en het DJ team Deftagh zorgde voor de muziek in de overvolle feesttent (ruim 700 bezoekers)
De seniorenbingo met lunch trok wat minder deelnemers dan het voorgaande jaar. De morgen werd afgesloten met een lunchconcert door Fanfare Korps Voorst, gesponsord door Marcel Bril.

Dorpsspel
Intussen werd buiten het terrein in gereedheid gebracht voor het dorpsspel. Hier was de opzet wat anders dan voorgaande jaren. De twaalf deelnemende teams waren verdeeld in twee poules, zodat de deelnemers wat meer in een eigen competitie speelden. Dat is leuker voor de teams maar ook voor het publiek. Doordat er steeds twee wedstrijdonderdelen tegelijk plaatsvonden, ging het ook wat sneller. Winnaar van poule 1 (de ‘ervaren’ dorpsspelspelers) werden de Puinbrekers. Poule 2 werd gewonnen door: Drommels, drommels, drommels en nog eens drommels. Twee dj’s van B&B Partyshow zorgden tot 20.00 uur voor een knotsgekke afsluiting van het Voorster Volksfeest.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws