‘@TheWheel’ op het Veluws College

TWELLO- Je vrienden ge-appt dat je eraan komt? Check. Telefoon in jouw tas? Done. Focus op het verkeer aan? Perfect! Want op de fiets is de verleiding groot om je te laten afleiden. Wist je dat bij 80% van de ongevallen afleiding een rol speelt?

Met @TheWheel probeerden de medewerkers van TeamAlert de aandacht te vangen van de leerlingen van het Veluws College in Twello. Studenten, verbonden aan deze organisatie, gingen in gesprek met de leerlingen over het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer.

TeamAlert haakt met @TheWheel aan bij de landelijke campagne gericht op afleiding in het verkeer. Leerlingen werden met verschillende onderdelen bewust gemaakt van de risico’s van het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. De leerlingen werd gevraagd twee redenen te bedenken waarom het goed zou zijn niet te sms’en, app’en en pingen tijdens het autorijden en deze op een autobord te schrijven. Vervolgens vroeg TeamAlert de jongeren een deal met zichzelf te sluiten, waarbij jongeren met zichzelf afspraken minimaal zeven dagen geen mobiel te gebruiken achter het stuur. Om deze deal kracht bij te zetten gingen de leerlingen deze deal ook fysiek met zichzelf aan; hen werd een spiegel voorgehouden waar zij zichzelf de hand konden schudden. Hierdoor werden de leerlingen zich meer bewust van hun belofte. Van deze deal werd een foto gemaakt die de jongeren later op de Facebookpagina van TeamAlert terug konden vinden. Als beloning mochten de leerlingen aan het @TheWheel-rad draaien en ontvingen een handige gadget voor in de auto.

woensdag 4 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws