Toneelgroep Jong Gelre Terwolde-Nijbroek oefent criminele komedie

Nijbroek/Terwolde/De Vecht/Welsum- Toneelgroep ‘Jong Gelre Terwolde-Nijbroek’ heeft er weer zin in! De spelersgroep is alweer een aantal weken met veel plezier aan het oefenen. Dit jaar is gekozen voor de criminele komedie ‘Gijzeling in wolverding’, geschreven door Markus Voell.

Pleun en Marcus, renteniers met een bescheiden pensioentje, hebben een goed plan bedacht om de Burgerbank van Wolverding te beroven. Deze gewaagde onderneming mislukt echter volkomen, wat grotendeels te wijten is aan de onervarenheid van het duo. Eenmaal in de bank worden de goedmoedige bankrovers in korte tijd en zonder het zelf te willen levensgevaarlijke gijzelnemers. Dat is immers de stellige overtuiging van de politie en de media, waardoor het gebouw in rap tempo is omsingeld door een zwaar bewapende speciale eenheid. In de bank stuiten de bankrovers op een vermogend stel en een onschuldig ogende medewerker, die alle drie heel verschillende problemen hebben. De gegijzelden hebben van de nood een deugd gemaakt en lopen rond met serieuze moordplannen. Of en hoe onze twee vrienden zich uit deze ingewikkelde situatie weten te redden, zult u pas ontdekken aan het einde van deze ongetwijfeld boeiende en hilarische toneelavond.

Bent u ook zo benieuwd hoe dit gaat afgelopen? Zet dan één van de volgende data in uw agenda: vrijdag 19 januari (Dorpshuis de Arend in Nijbroek, aanvang 20:00 uur), zondag 21 januari (d’ Olde Schole in Terwolde, aanvang 14:00 uur), vrijdag 26 januari (Ons Huus in Beemte Broekland, aanvang 20:00 uur), zaterdag 27 januari (Dorpshuis de Bongerd in Welsum, aanvang 20:00 uur) of zaterdag 3 februari (Zaal de Groot in de Vecht, aanvang 20:00 uur). De zaal is drie kwartier voor aanvang geopend en de entree bedraagt € 5,-. In de pauze is er een verloting met leuke prijzen en na afloop is er gelegenheid tot het nuttigen van een drankje.

Wil je de zaal eens van een héél andere kant zien? Ben je tussen de 16 en 30 jaar oud en heb je altijd al eens op een podium willen staan? Dan is ‘Jong Gelre’ op zoek naar jou! Ze staan te springen om nieuwe spelers. Meld je aan via info@jonggelretn.nl, de Facebook pagina of na één van de voorstellingen.

woensdag 13 december

Deel dit bericht