Tonny Ilbrink met pensioen

Voorst- Vrijdag zwaaide Tonny Ilbrink na 48 jaar dienstverband bij Hofmeijer zijn 45 collega’s uit. Met een grote bonte stoet van allerlei soorten voertuigen werd hij vrijdagmiddag ten afscheid met zijn familie door het dorp gereden. Voorop een dieplader met daarop ‘zijn’ versierde kraan. Hofmeijer bestaat sinds 1961 en is al die tijd gevestigd aan de Enkweg 37. Tonny was één van de eerste vaste medewerkers van de firma.

Als jongen van 10/12 jaar zat hij al bij oprichter Berend Hofmeijer op het spatbord van de trekker.

Dromend van een baan als loonwerker ging hij toch op 16-jarige leeftijd aan het werk bij de plaatselijke smid Sarink en na werktijd door naar Hofmeijer om daar te helpen.

Toen Berend op een bepaald moment druk was vroeg hij aan Sarink of Tonny niet een dag kon helpen. Dat was prima.

De week erna vroeg Berend aan Sarink: “Kan Tonny niet de hele week komen helpen.” Het antwoord van Sarink was toen: ‘Dan hol’m helemoal mar.” Zo geschiedde.

Tonny heeft in 48 jaar Hofmeijer veel meegemaakt en heeft het bedrijf uit zien groeien naar wat het nu is. Hij begon op het spatbord van een ‘cabrio’ Deutz trekker, maar Tonny bracht de laatste jaren zijn werktijd overdag door in de cabine van een rupskraan.

En wat voor een: een machine met GPS besturing, van de modernste en geavanceerdste van zijn soort. Tonny is nog helemaal van deze tijd!

Jacco Meijerhof: “Iemand met deze staat van dienst gaan we missen binnen ons bedrijf maar we wensen Tonny (en Hanneke, kinderen en kleinkinderen) nog veel fijne en gezonde jaren toe.”

woensdag 4 mei 2022

Deel dit bericht