Tropische temperatuur lokt menigeen naar zwembad

Twello- De huidige tropische temperatuur is voor menigeen het sein om een bezoek aan een zwembad te brengen. Voor deze regio is zwembad de Schaeck de aangewezen plek om veilig een heerlijke duik te nemen. Maar helaas is er vanwege de corona maatregelen een limiet gesteld aan het aantal bezoekers. Konden vorige week nog maar 800 personen de kassa passeren is dit inmiddels opgehoogd naar 1000. Dit is met name te danken aan de houding van het publiek dat volgens het managementteam van de Schaeck zich voorbeeldig gedraagt aangaande de ingestelde maatregelen. Een financiële tegenvaller dus voor het zwembad, juist in de zomerperiode kan de Schaeck bij mooi (vakantieweer) rekenen op extra inkomsten. In normale omstandigheden mag de Schaeck rekenen op zo'n 2500 bezoekers per dag. Dat valt nu helaas allemaal weg en moet de teller op een magere 1000 blijven steken. Voor bepaalde onderdelen zoals de horeca afdeling kan de Schaeck aanspraak maken op tegemoetkoming van de overheid. Ook een positief punt is dat de (uitgestelde) zwemlessen weer doorgang kunnen vinden. Iedere middag wordt er weer volop les gegeven.

Vitens

De oproep van waterleiding maatschappij Vitens om zuinig om te gaan met het watergebruik is mede een gevolg van het feit dat het zwembad zich te houden heeft aan beperkte bezoekers aantallen. Het gebruik van zwembad(jes) thuis is enorm toegenomen en daar mee samenhangend het waterverbruik.

Zwemplezier

Van de hoge duikplank springen of van de glijbaan het water in, het kan allemaal in zwembad de Schaeck, dat bekend staat als het ‘warmste bad’ van de regio. Juist nu met deze warme dagen kan men naast de diepe en ondiepe baden heerlijk vertoeven op b.v. het springkussen, een balspelletje doen of plaats nemen op de royale ligweide.

Voor al deze (zwem) genoegens is reserveren verplicht.

woensdag 12 augustus

Deel dit bericht