Twee zussen op dezelfde dag bevallen

Twello- Door een trotse opa en oma, André en Miep Kruitbosch, werd de redactie deelgenoot gemaakt van een opmerkelijk en heugelijk feit. Twee van hun dochters schonken hen op dezelfde dag een kleinzoon en een kleindochter.

‘’Het Sinterklaasfeest van 2019 zullen we niet snel vergeten. Op 5 december hoorden we namelijk dat onze oudste dochter van hun derde kindje in verwachting was. Dit hadden we niet bepaald zien aankomen, aangezien het tegenwoordig meestal met 2 van die kleintjes wel bekeken is. Maar voor hen, en dus ook voor ons, was het natuurlijk geweldig nieuws; mooier Sinterklaascadeau hadden we niet kunnen krijgen. Dachten we . . . Een avond later vierden we het Sinterklaasfeest met ons hele gezin, dus ook met onze andere 2 kinderen en aanhang. Tussen de gedichten en de pepernoten door kwam tot grote verrassing van ons allemaal de jongste dochter met de mededeling dat ze zwanger was! Opmerkelijk hierbij was dat beide dochters het van elkaar nog niet wisten, dus ook bij hen was de verrassing groot. Ze kwamen er al snel achter dat ze in de achterliggende week bij dezelfde verloskundige op bezoek waren geweest, waarbij de jongste dochter, Suzan, als uitgerekende datum 13 juli had meegekregen. Jolien, onze oudste, kreeg te horen dat de uitgerekende datum op 17 juli lag.

Weken van verwondering volgden en beide zussen kenden een vrijwel probleemloze zwangerschap, die ze uiteraard veelal samen beleefden. Toen de maand juli was aangebroken, steeg uiteraard de spanning tot het kookpunt: wie zou er als eerste gaan bevallen? Het antwoord op deze vraag leek zich in de nacht van 11 op 12 juli aan te dienen; Jolien moest naar het ziekenhuis omdat de bevalling zich aandiende. Toen Suzan dit hoorde. had ze zoiets van “waarom gebeurt er bij mij nog niks?”. Ze was er wel klaar mee om met die dikke buik te blijven rondlopen. Een uur later gebeurde wat niemand had durven dromen. “Mam de vliezen zijn gebroken, ik moet ook naar het ziekenhuis!”. Aangekomen in het ziekenhuis van Apeldoorn wisten de mensen van de kraamafdeling ook niet wat ze hoorden, 2 zussen die allebei gaan bevallen? Alsnog werd geregeld dat ze elkaar kort mochten zien en elkaar sterkte konden wensen.

Rond 2 uur die middag werd zoontje Guus geboren met Remco en Jolien als trotse ouders. Mees en Liv hadden er een mooi klein broertje bij. Nog geen 5 uur later werd diezelfde dag dochter Novi geboren, met Suzan en Dion als gelukkige papa en mama. Dezelfde dag konden zowel beide moeders als hun baby’s het ziekenhuis verlaten: alles was gladjes verlopen en de wereld was 2 prachtige baby’s rijker.

woensdag 22 juli

Deel dit bericht