Twellose vogelliefhebbers maken de show

Twello- Als vogelliefhebber hoop je dat er iets moois groeit uit een ei. Afgelopen weekend waren de resultaten te zien in gebouw Pigika. Maar liefst 470 vogels waren op de show te bewonderen.

In de week ervoor hadden vele leden de zaal versierd en gezorgd dat de keurmeesters hun werk konden doen. Groot was ook het aantal bezoekers dat de moeite had genomen om een kijkje te nemen. Niet alleen vogelkwekers, maar ook kinderen en ouders van de Martinusschool kwamen nogmaals kijken en om de uitslag van de kleurwedstrijd te vernemen. Vogels van klein (Timor Zebravink) tot groot (Grijze Roodstaart papegaai) in allerlei vormen en kleuren. Tot beste kanarie werd een rood intensief zwartkobalt kanarie van Jan Ham gekozen. De eigenaar zelf werd ook nog gehuldigd vanwege zijn 50-jarig jubileum. De beste tropische vogel was in bezit van Henk Gerrits, een groene kardinaal. Algemeen kampioen en dus ook de beste parkiet van de show was een dwergpapegaai, een Agapornis Roseicollis in de mutatie oranjemasker lutino. Trotse eigenaar? Laurens Bouwmeester.

Daarnaast waren er nog clubprijzen voor de leden van de VVTO en De Gekleurde Zanger, de beide organisatoren van deze fraaie show. Want ook dat ei was gelegd en uitgebroed. Beide Twellose verenigingen hadden voor het eerst de handen in elkaar geslagen en het beste van beide clubs gecombineerd. Dit leverde ook lovende waarderingen op van de kenners. Heeft de ene vereniging meer kanaries, de andere kan prachtig aanvullen met parkieten. Een show en samenwerking als basis voor een toekomst met perspectief.

Volgend jaar jubileert de VVTO en heeft de districtsshow in organisatie genomen. Andere Twellose hulp is al toegezegd en beide clubs houden dan ook weer samen hun show in deze districtsshow. Zie verder ook de websites www.vvto.org en www.degekleurdezangertwello.nl

woensdag 7 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws