Twellose weekmarkt viert feest

Twello- Een geweldig feest, dat moest het worden: en dat is in alle opzichten gelukt. Het 40-jarige jubileum van de Twellose weekmarkt had afgelopen vrijdag alles mee, prachtig weer, talloze bezoekers en kraamhouders die alles uit de kast haalden om deze feestdag tot een succes te maken.

Een 40-jarige markt in een dorp met succes in stand houden is beslist geen sinecure. Begonnen met een uiterst kleine opzet in 1978, werd het al snel duidelijk dat de voorstanders van een wekelijkse markt in Twello het goed hadden gezien. De aantrekkingskracht bleek met de jaren te groeien, consumenten uit de wijde regio komen maar al te graag naar deze markt en enpassant het winkelcentrum aandoen.

Het 40-jarig jubileum werd omringd door tal van acties en voordeeltjes voor de marktbezoekers. Burgemeester Penninx deed om 13.00 uur de ‘aftrap’ en verrichtte de eerste trekking van een aantal waarde- en dinerbonnen. In het kader van de duurzaamheid en het bevorderen van het meenemen van een eigen boodschappentas, werden er speciale bigshoppers aan het publiek uitgereikt. Ook de inwendige mens werd niet vergeten, koffie, thee, koek en ijsjes voor de kinderen gingen vlot van de hand. Tussen de bedrijven door konden kinderen zich vermaken bij de ballonkunstenaar en vrolijkte de ‘Banjoman’ de feestelijke markt op. Marktmeester Willem ter Hove werd in het zonnetje gezet voor het 12 jaar lang in goede banen leiden van de markt. Per 1 oktober gaat Willem met vervroegd pensioen. Al met al een leuke vrijdagmiddagmarkt waar de reclamecommissie, kraamhouders en het publiek met genoegen op terug kunnen kijken.

woensdag 5 september

Deel dit bericht