Twijfel over glasvezel in De Vecht

De Vecht- Plaatselijk Belang De Vecht merkt veel twijfel bij de inwoners van de kern van De Vecht over het wel of niet aanmelden voor glasvezel. Daarom hebben enkele leden van het bestuur zich in de materie verdiept en adviseert PB De Vecht de inwoners om zeer goed te bekijken of aanmelding voor hen zinvol is, de kans voor aanleg is er namelijk nu. Inwoners van de kern van de Vecht hebben tot 2 december de tijd zich via één van de providers aan te melden voor een aansluiting. Wanneer 35% van de bewoners van de kernen van de gemeenten Voorst, Brummen en Zutphen zich aanmeldt wordt glasvezel aangelegd door Delta Fiber Netwerk.

Aansluiting zelf is gratis
De buitengebieden van De Vecht zijn of worden op dit moment aangesloten op glasvezel als bewoners daarvoor gekozen hebben. Zij hadden voordat er glasvezel kwam een gemiddeld veel slechtere internetverbinding dan dat de kern van de Vecht op dit moment heeft, daar staat tegenover dat de aansluiting alleen al €1000 euro per aansluiting voor de inwoners kostte. Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn is het voor de bewoners van de kern in de Vecht helemaal gratis. Meld je je aan na de deadline, dan betaal je éénmalige aansluitkosten. Er moeten namelijk extra werkzaamheden verricht worden voor het realiseren van de ‘na-aansluiting’. Deze kosten zijn € 650,-. Daarnaast claimt Delta Fiber dat de prijzen vergelijkbaar zijn met de huidige aanbieders van internet (en het eerste half jaar zelfs fors goedkoper), maar dan heeft u wel de vele voordelen van supersnel internet.

Maak de juiste keuze voor 2 december
Plaatselijk Belang De Vecht roept de bewoners op de informatie op website van Delta Fiber Netwerk goed te bestuderen, de online informatieavond van Delta Fiber op 25 November 19.30 te volgen en zeker ook de prijsvergelijker in te vullen zodat bewoners echt inzicht krijgen in de financiële effecten van overstappen. Op de website van Plaatselijk Belang www.de-vecht.nl kunnen inwoners meer informatie vinden en de links naar de prijsvergelijker en de (aanmelding voor de) online informatieavond vinden, alles overzichtelijk bij elkaar. ‘Het is in het belang van de bewoners van de Vecht dat wij hen wijzen op deze mogelijkheid en hen ondersteunen de juiste beslissing te nemen’, aldus één van de bestuursleden van Plaatselijk Belang De Vecht.

woensdag 18 november

Deel dit bericht