Uitnodiging toneelgroep JPG ‘Wat ’n smiesterd’

Empe- In dorpshuis ’t Oortveld wordt op de zaterdagen 27 januari en 3 februari het blijspel Wat ’n smiesterd (Bernd Gombold) opgevoerd door de toneelgroep van PJG Voorst.

Korte inhoud:

Mooie tijden waren het zo voor de gemeentelijke herindeling, kleine gemeentes en iedereen kent elkaar, zo ook in het mooie dorp Empe. Als er problemen waren trok je gewoon de wethouder aan de jas, niks geen afspraken maken of naar het gemeentehuis in Brummen. Relus de wethouder van Empe, met kantoor aan huis is zo’n wethouder van de oude stempel. Hij was vroeger postbode en wordt dan door de bevolking nog steeds “de pette” genoemd. De wethouder wordt zo zachtjes aan stapelgek van twee import bewoners die geregeld komen klagen over geluidsoverlast. De importbewoners hebben geen begrip voor ’t kraaien van de hanen en de repetitie van de blaaskapel. Als de wethouder toch wat wil doen voor deze mensen krijgt hij een klap van de klepel en raakt volledig in de war. De gemeentebode (Siep) moet hem redden maar dat lukt niet helemaal.

In ’t Oortveld in Empe op zaterdag 27 januari en op zaterdag 3 februari: aanvang 20.00 uur. Op zaterdag 3 februari is er ook een voorstelling om 13.30 uur. Entree € 5,00, donateurs gratis.

woensdag 10 januari

Deel dit bericht