Veel automobilisten geflitst in de wijk Achter ’t Holthuis

Twello- 30 kilometer per uur is helaas niet altijd 30 kilometer per uur in de woonwijk Achter ’t Holthuis. Daarom organiseerden de bewoners samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een ludieke actie. Automobilisten werden geflitst om aandacht te vragen voor de veiligheid in de wijk. En voor kinderen was er op straat een fiets- en skelterparcours gemaakt. Om het kindvriendelijke karakter van de wijk te benadrukken.

Automobilisten die zaterdag in de wijk reden, werden geflitst door iemand van VVN. Daarna hielden buurtbewoners en kinderen de automobilisten aan. Alle automobilisten kregen een flyer die gaat over het belang om rustig te rijden in de woonwijk. Reden de automobilisten te hard? Dan kregen ze de vraag of ze voortaan beter op hun snelheid willen letten. En zo rekening te houden met andere weggebruikers en spelende kinderen. Hielden automobilisten zich aan de snelheid? Dan kregen zij natuurlijk een compliment!

‘Het maakt me bewuster van mijn snelheid, bedankt!’

Automobilisten die staande gehouden werden, gaven aan dat ze niet bewust te hard reden. De wijk is deels ingericht met lange rechte asfaltwegen. Als je dan niet op je kilometerteller kijkt, rijd je al snel te hard. Terwijl dat niet de bedoeling is en voor gevaarlijke situaties kan zorgen. De reacties die de buurtbewoners zaterdag veel hoorden was dan ook: ‘Goed dat jullie aandacht besteden aan de veiligheid! Het maakt mij weer wat bewuster van mijn snelheid. Bedankt!’ en ‘Goede actie! Ik moet er niet aan denken om een kind onder mijn auto te krijgen.’

Elk jaar een actie en in gesprek met de gemeente

VVN geeft ook aan dat de wijk niet echt als 30 kilometer zone is ingericht. En dat acties als deze zeker helpen om bewoners en bezoekers bewust te maken van hun snelheid. Een van de toegangswegen van de wijk is het Schakerpad. Daar werden zaterdag de hoogste snelheden gemeten. Automobilisten die daar geflitst werden met gemiddeld 55 kilometer per uur op de teller dachten dat ze zich redelijk aan de snelheid hielden. Dat het Schakerpad een 30 kilometer zone is, is niet voor iedereen helder. De bewoners willen in gesprek blijven met de gemeente om de veiligheid in de wijk te verhogen. En volgend jaar kan Twello weer een ludieke actie verwachten samen met VVN.

woensdag 7 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws