Veluws College Twello viert ‘Dag van de Franse taal’

TWELLO- Vorige week donderdag werden de dag van de Franse taal en cultuur gevierd op het Veluws College in Twello. Alle leerlingen werden door teamleider Dick Bandringa bij de deur begroet met een vrolijk “Bonjour!”, waardoor ze gelijk in Franse sferen kwamen. In de pauzes klonken de vrolijke klanken van Stromae en David Guetta in de aula. De leerlingen konden meedoen aan een prijsvraag. Laura Slief uit 3 mavo won een verrassingspakket met een Frans tintje.

Het hoogtepunt van de dag was echter de verkoop van allerlei Franse lekkernijen in de grote pauze. Al vroeg in de ochtend waren verschillende leerlingen bezig met het bakken van verse crêpes. De dag ervoor, woensdag, hebben zij van chef Marcel van ‘C’est la vie Marie’ in Twello geleerd hoe ze échte crêpes moeten bakken. Hij was zelfs zo aardig om zijn crêpespannen voor dit festijn uit te lenen! Als ware koekenbakkers vulden de leerlingen, samen met docenten Frans Isabel Marques en Marijke Beekman, de school met de heerlijke geur van vers gebakken crêpes. In de grote pauze werden deze verkocht, samen met andere lekkernijen als madeleines, croissantjes en pain au chocolat, die gemaakt waren door leerlingen en docenten. Met de opbrengst van de verkoop van deze Franse lekkernijen heeft de school een donatie kunnen doen aan de Voedselbank.

Er bleef nog genoeg beslag over om een grote stapel crêpes te bakken. Eén van de leerlingen, Lies Kiesbrink uit 3 atheneum, bedacht dat het een goed idee zou zijn het beslag op te maken, crêpes te bakken en deze naar een verzorgingstehuis te brengen. Later op de middag werden we vriendelijk ontvangen bij Het Grotenhuis in Twello. De bewoners hebben genoten van de crêpes!

Mede door de enorme betrokkenheid van een aantal leerlingen en de docenten Frans werd de Dag van de Franse taal en Cultuur op het Veluws College Twello een fantastische dag! Zeker voor herhaling vatbaar. Merci beaucoup.

woensdag 20 november

Deel dit bericht