Volop gezelligheid tijdens de Oranjefeesten

Empe- Het is vrijdagmiddag twee uur als de regen met bakken uit de lucht komt vallen op het feestterrein. In de feesttent aan de Ganzekolk staan 95 kinderen te popelen om te vertrekken voor de start van de survivalbaan. Deze superenthousiaste sporters lijken geen last te hebben van de regen. Er is maar één ding belangrijk en dat is zo snel mogelijk over alle touwladders, vlotten, kruiptunnels en obstakels de finish bereiken. In groep 1 en 2 gebeurt dit door Bjorn Stokhof, Alex en Hugo Hendriks. Als tweede door Norah Hemmink en als derde door Robine Groot Roessink en Jax-Mylo van de Brink. Bij groep 3 en 4 komen Diek en Kik van de Brink, Cas Makkink, Mulen Stenphen, Boy en Sepp Wagenaar als eerste over de streep. Evert Bouwman wordt tweede en Quincy Berenpas en Bas Ilbrink als derde. Bij groep 5 en 6 wint Joelle de Jager, tweede worden Stijn Eggink, Lars Buis en Luc Buys en als derde eindigen Marit Groot Roessink, Pien Koopman en Mirre van de Brink. In groep 7, 8 en ouder komt Ian de Jager als eerste over de finishlijn, Evi Albers en Jelle van Reen als tweede en Kayin Verhaart en Remco van Asselt als derde.

Na de prijsuitreiking krijgen alle deelnemers een leuke prijs en is ondertussen de regenbui verdwenen. De kinderen vermaken zich prima in de kermisattracties.
’s Avonds staan de band Jetset en DJ Jeronimo op het podium in de feesttent in Empe. De tent loopt na 22.00 uur vol en er wordt gezellig gedanst en gefeest.

Op zaterdag staan de eerste schutters om 9.30 uur te wachten om de felbegeerde titel van Schutterskoning in de wacht te mogen slepen.
Na 466 schoten mag Henk Achterkamp zich laten huldigen als schutterskoning Empe 2019, samen met zijn vrouw Joke staat hij supertrots op het podium. De staart wordt er door Harry Massink afgeschoten, het ei door Henk Schoemaker, de rechtervleugel door Jan Hagen, de kop door Bas Dröge en de linkervleugel door Lisette Krijt. Bij de Schutters van 10 tot 16 jaar mag Evi Albers zich Schutterskoningin van Empe 2019 noemen! Zij kiest Freek Janssen als haar koning. Evi weet wat het is om op het podium te staan, want haar broer werd vorig jaar Schutterskoning en toen werd zij als Schutterskoningin gekozen. Ook zij is super trots op deze overwinning.
Na de huldiging beginnen 16 super fanatieke teams aan de competitie beach- en watervolleybal. De deelnemers willen niet verliezen voor het grote publiek, dat massaal is komen opdagen om de spelers aan te moedigen. In de waterbak wordt wat afgespetterd en uiteindelijk staan de Puinbrekers in de Finale tegen de “Groene Knuppels”. De Groene knuppels weten revanche te nemen op hun geduchte tegenstander van vorig jaar en gaan er vandoor met de titel.
Op de zaterdagavond is een volle feesttent getuige van de spetterende band Xstatic en DJ Stefan Leur. De muziek weet een goede sfeer in de tent te creëren waarbij de feestgangers staan te springen en te dansen.
De Oranjevereniging kan terug kijken op een mooi geslaagd feestweekend en maakt zich op voor het jubileumjaar 2020. De data 23, 24, 25, 27 april, 2 mei en 7 en 8 augustus zal er gefeest worden in 2020. Voor meer informatie www.ove-empe.nl

woensdag 14 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws