VoorleesExpress rijdt door

Wederom hebben vrijwilligers van de Voorleesexpress met veel plezier twintig weken bij gezinnen voorgelezen. De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst en bedoeld om kinderen met een taalachterstand een taalsteuntje in de rug te geven. Tijdens de wekelijkse voorleesbezoeken genieten kinderen mee met leuke prenten- en zoekboeken, informatieve boeken over hun lievelingsdier en favoriete sport. Samen taalspelletjes doen met hun ouders nodigt hen uit om extra taalvaardig te worden. Onderdeel van het voorleestraject is een bezoek met rondleiding aan de lokale bibliotheek en het verkrijgen van een gratis bibliotheekpas. De inzet is dat ouders in de loop van twintig weken de voorleesroutine geleidelijk van de vrijwilligers gaan overnemen.

De voorleesvrijwilligers maakten op de startbijeenkomst kennis met De Boekenapotheek. Leerkracht Ulrike Koers uit Wilp-Achterhoek verzorgde een interactieve presentatie over ‘het knippen van een pleister en deze op maat plakken’. Dit bracht nieuwe inspiratie om voor elk kind juist dat boek te zoeken die aansluit bij de eigen beleving en behoefte ‘voor elke kwaal een medicijn’. Voorleesplezier, herkenning en verbinding met de eigen leefwereld vormen de basis voor de taalontwikkeling.

Zin om mee te doen met VoorleesExpress? Ook gezinnen die behoefte hebben aan een voorlezer zijn uiteraard van harte welkom. Meer info en aanmelden www.bibliotheekbrummenvoorst.nl of www.voorleesexpress.nl

woensdag 13 juni

Deel dit bericht