Vrijwilligers klaar om taalvragers vooruit te helpen

Brummen- Een nieuwe groep vrijwilligers van Taalhuis Brummen-Voorst heeft de training Taal voor het Leven afgerond op donderdag 22 november in de bibliotheek van Brummen. Zij gaan zich nu inzetten om taalvragers vooruit te helpen.

Trainer Gerard Meijerink heeft de vrijwilligers in vier avonden een mooie basis meegegeven om van start te gaan. De vrijwilligers ontvingen een certificaat, een roos en een chocolade letter. Een gezamenlijke terugkoppeling: “Een leuke en vooral leerzame training.” Caroline Sparenburg, docent van Taalhuis Brummen-Voorst, gaat vervolgens de vrijwilligers voorstellen aan de taalvragers. Samen gaan zij met de taalvraag aan de slag. Het is mooi en dankbaar vrijwilligerswerk waar je taalvragers mee vooruit helpt. De vrijwilligers kunnen voor inhoudelijke ondersteuning altijd terecht bij Caroline.

Nieuwe training

Een nieuwe training voor begin 2019 wordt gepland. Geïnteresseerden kunnen alvast een mail sturen naar taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl Zodra de nieuwe data en locatie bekend zijn worden geïnteresseerden geïnformeerd.

Samen voor meer geletterdheid

Taalhuis Brummen-Voorst is een netwerkorganisatie van partijen die zich gezamenlijk inzetten voor meer geletterdheid in de regio. Partners zijn: Stichting Welzijn Brummen, Mens en Welzijn Voorst, Gemeente Brummen, Gemeente Voorst, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland, Toptaal, Aventus en Bibliotheek Brummen|Voorst.

Organisaties die zich ook willen inzetten voor meer geletterdheid kunnen een mail sturen naar taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl of contact opnemen met de coördinator van Taalhuis Brummen-Voorst Mirjam Dijkman-Bouwer via 06 306 92 298.

woensdag 28 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws