Vrolijk nieuwjaarsmuziekfeest in Dorpshuis Voorst

Voorst- De bezoekers van het nieuwjaarsconcert in het Dorpshuis in Voorst zijn zondag uiterst tevreden huiswaarts gegaan. De Slanina Cesta Musikanten hadden de zaal van het Dorpshuis weer in Oostenrijkse sfeer gebracht met fraai decor en bloemen. Gasten waren dit keer de dames van het vrouwenkoor Chic en Shanty uit Broek bij Brummen. Het duo Annie en Marie verwelkomde de bezoekers met harmonicaliedjes. Kapel, koor en duo brachten tezamen een mooie muzikale middag waar nog lang over wordt gesproken.

Even over twee uur opende Erika Kaizer het concert met een welkomstwoord. De Slanina Cesta musikanten, met zang van Erika Kaizer, begonnen het programma onder leiding van Gerrit Lentink met de Egerlander Musikantenmarsch, Wir sind Kinder van der Eger, Spate Liebe, Wenn der Tag erwacht en Schurzenwalzer. Natuurlijk mocht het bekende Kufsteinlied niet ontbreken.

Gastkoor

Daarna was het podium voor het gastkoor: Chic&Shanty. Het koor zong een achttal nummers in het Nederlands en Engels. Het koor, afkomstig uit de buurtschap Broek bij Brummen, had deze middag te kampen met ziekte. Voorzitter Lies Harleman liet weten dat er maar liefst tien leden ziek zijn en zij ook de dirigent moest vervangen. Het vrouwenkoor begon met By by Roseanna, Love shines a light en de shanty Cockels en Mussels. Nederlands was te horen in het bekende Westenwind en Op het dak van de wereld. Fraai werd de bekende shanty Sweet Rose of Allendale gezongen. Een gezellige afsluiting van gezellige liedjes was de medley This land is your land, samengesteld door accordeonist Gerrit Sangers.

Samen

Na de pauze waren de bezoekers bijzonder enthousiast over de nummers die door koor en kapel samen werden gebracht. De aftrap was meteen een schot in de roos met het bekende Rosamunde. Zangeres Erika Kaizer zong deze polka en het koor ondersteunde haar. Het koor zong Laat maar lekker gaan en het Kleine café in de haven met een solo van Lies Harleman. Twee trompettisten, Erwin Jansen en Jasper Esselink speelden met verve hun solo in de Trompetenecho.

Knallers

Het dak van het Dorpshuis ging er bijna af bij de knaller de Schneewalzer. Er werd door het talrijke publiek volop meegezongen en gedeind. Na het dankwoord door Erika Kaizer richting sponsors, dorpshuis en medewerkers en het aanbieden van bloemen was de grote finale met Bis bald auf wiedersehn. Het werd een daverende afsluiting van een bijzonder muziekfeest.

woensdag 31 januari

Deel dit bericht